Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte gün gün Gazze katliamı!!



1. GÜN

İSRAİL FÜZELERİ ÖLÜM YAĞDIRDI


İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarının ilk gününde ölenlerin sayısının 225'e yükseldiği bildirildi.

İsrail, 6 aylık ateşkes 19 aralıkta sona erdikten sonra Gazze şeridinde Hamas'ın hakmiyetine son vereceğini ilan etmişti.

Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki askeri operasyonlarının hemen bitmeyeceğini, gerekli görülmesi halinde kapsamının genişletileceğini söyledi.




2. GÜN

24 SAATLİK BİLANÇO: 279 ÖLÜ


İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 279'a çıktı, bombardımanlar sürüyor.

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargahını bombaladı. En az 3 füze isabet eden karargahın yerle bir olduğu belirtildi. Bombardımanda ilk belirlemelere göre 10 kadar Filistinli'nin yaralandığı öğrenildi, ölü olup olmadığı henüz belirlenemedi.

İSRAİL ORDUSU, YEDEK ASKERLERİNİ SİLAH ALTINA ÇAĞIRIYOR

İsrail ordusu, muhtemel bir kara operasyonu için yedeklerini silah altına çağırıyor.İsrail radyosunun haberine göre, İsrail hükümeti, Savunma Bakanı Ehud Barak'ın talebi doğrultusunda, 4500 yedek askerinin silah altına çağrılmasına onay verdi.

İSRAİL'DEN GAZZELİLERE TELEFONLA UYARI

İsrail'den gecenin geç saatlerinde Gazzelilere telefonlarla yapılan uyarılarla, evlerinde silah bulunduranların vurulacağı bildirildi.




3. GÜN

GAZZE KAN GÖLÜNE DÖNDÜ


İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik hava saldırıları bugün de devam etti.İsrail ordu sözcüsü, savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'ni kontrolü altında bulunduran Hamas örgütüne ait 40 hedefi vurduğunu açıkladı.

Gazze'ye yönelik hava saldırıları 3. gününe girerken Filistinli yetkililer şimdiye kadar 315 kişinin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

"GAZZE SALDIRILARI GENİŞLEYEBİLİR"

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının üçüncü gününde, gerekli olduğu takdirde harekatın genişletilebileceğini açıkladı.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİNASINI VE İSLAM ÜNİVERSİTESİ'Nİ BOMBALADI

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'de Hamas'ın İçişleri Bakanlığı binasını ve İslam Üniversitesi'ni bombaladığı bildirildi.

İSRAİL KATLİAMINA ÖFKELENEN BİR FİLİSTİNLİ 3 İSRAİLLİ'Yİ BIÇAKLADI

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 300 civarında kişinin ölümüne yol açan saldırılarının akabinde Batı Şeria'da bir Filistinli Yahudi yerleşimcilere saldırdı. 3 kişiyi bıçaklayan Filistinli, bir yerleşimcinin açtığı ateşle vuruldu.




4. GÜN

BÜYÜMEZ ÖLÜ ÇOCUKLAR


İsrail'in tıbbi yardım malzemesi ve gıda maddelerinin geçişine izin vermediği Gazze, 4'ücü gününe giren operasyonla büyük bir insanlık dramının eşiğinde.

Ölü sayısının 364'ü bulduğu, yaralı sayısının 1400'ü açtığı bölgede yaralılar tedavi edilecek ilaç, hastane, doktor bulamıyor.



"BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?"

İsrail'in Gazze saldırılarında beş kızını kaybeden anne ve babanın haykırışı...Babası, ''Ben ne El Fetih ne de Hamas üyesiyim, sıradan bir Filistinliyim'' diyerek dünyayı suçluyor.






5. GÜN

GAZZE'DEKİ VAHŞET YOUTUBE'DA


İsrail ordusu, cumartesi gününden beri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını YouTube'daki kendi paylaşım sitesi üzerinden yayımlıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne cumartesinden beri yağdırdığı bombalar yüzünden ölenlerin sayısı 400'e yaklaşırken, bunlar arasında 39 çocuk bulunuyor.

Yetkililer, bin 700'den fazla kişinin de yaralandığını belirtiyor.




6. GÜN

'İNSANİ KRİZ YOK Kİ'


Filistin'in Gazze bölgesine bombalar 5 gündür aralıksız yağıyor. Ölü sayısı 385'e, yaralı sayısı ise 1600'e dayandı.

Avrupa ülkelerini de ikiye bölen "ateşkes" tartışması, İsrail kabinesini böldü.Dışişleri Bakanı karşı çıktı. Savunma Bakanı "Düşünelim" dedi. Başbakan'ın yardımcısı "İnsani kriz yok ki bir ateşkes olsun" dedi..





7. GÜN

İSRAİL SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR


İsrail, Gazze'ye yönelik geçen cumartesi başlattığı hava harekatına bugün de devam ediyor.İsrail uçakları, Gazze'yi bombalarken Hamas da İsrail topraklarına roket fırlatıyor.

Geçen cumartesinden bu yana en az 417 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı da bin 850'ye çıktı. BM tahminlerine göre, ölenlerin dörtte biri sivil.




8. GÜN

İSRAİL KARA BİRLİKLERİ GAZZE'YE GİRDİ


İsrail ordusunun "Dökme Kurşun" adını verdiği, bir haftadır süren ağır hava bombardımanlarının ardından, kara birlikleri de operasyonun 8.'nci gününde Gazze Şeridi sınırlarından girdi. İsrail ordusu, operasyonun ikinci aşamasının amacının, "İsrail'in güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas'ın terör alt yapısını imha etmek" olduğunu duyurdu.

Filistinli hastane kaynaklarına göre, saldırıların 8. gününde 75'i çocuk ve 21'i kadın toplam 452 Filistinlinin öldüğü ve 2 bin 290 kişinin yaralandığı belirtildi.



9. GÜN

GAZZE ATEŞ ALTINDA


İsrail ordusu, kara harekatı başlattığı Gazze Şeridi'nde gece boyunca meydana gelen çatışmalarda 2'si ağır toplam 30 askerinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca, uçakların, gece boyunca 45 Hamas hedefini bombaladığı, bunlar arasında tünellerin, silah depolarının ve havan mermisi mevzilerinin bulunduğu kaydedildi.

Kara saldırılarının ilk 24 saatinde ölen Filistinlilerin sayısı 35'i bulurken, 9 gündür devam eden "Dökme Kurşun" operasyonu sırasında ölenlerin sayısı da 505'e ulaştı. Operasyonda yaralananların sayısının ise 2300 civarında olduğu ifade ediliyor.




10. GÜN

İSRAİL DURMUYOR:527 ÖLÜ


İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 27 Aralıktan bu yana en az 527 kişi öldü.

İsrail ordu sözcüsü, hava saldırılarının ardından başlayan kara harekatında onlarca Hamas militanının öldürüldüğünü, yaralanan 6 İsrailli askerden ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları, İsrail kuvvetlerinin, Beyt Lahya'nın iç kesimlerine doğru ilerlediğini ve burada yaşayanlara bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulunduğunu söylediler.




11. GÜN

GAZZE'DE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ


Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelerde ilerlemeye başlamasıyla çatışmalar şiddetlenirken, İsrail, uluslararası toplumun ateşkes girişimlerine kulak tıkıyor.

Bugün, Gazze'de yüzlerce Filistinlinin, çatışmalar nedeniyle sığındığı BM okuluna İsrail tankları tarafından saldırı düzenlendi.Saldırıda ölü sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinin operasyonlar direktörü Pierre Kraehenbuehl de, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada, 27 Aralıkta başlayan İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar yaklaşık 600 kişinin öldüğünü, 3 binden fazla da yaralı bulunduğunu açıkladı.




12. GÜN

BOMBARDIMANA HER GÜN 3 SAATLİK ARA!


İsrail askeri sözcüsü Avital Leibovich, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı.

Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti.

GAZZE'DE SON DURUM: 666 ÖLÜ

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için diplomatik çabalar hız kazanırken İsrail de bölgeyi hava saldırıları ve tank ateşiyle vuruyor. 12 gündür devam eden saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 666'ya ulaştı.



GAZZE İÇİN MEHMETÇİK FORMÜLÜ


Orta Doğulu bir diplomat Gazze için Türkiye'ye çok uluslu güç oluşturma görevinin verilebileceğini belirtti.




ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

İsrail ve Hamas, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin İsrail ile Filistin Özerk Yönetiminin Fransa-Mısır ateşkes planını kabul ettiği açıklamasına rağmen, bu konudaki görüşme ve değerlendirmelerin sürdüğünü bildirdi.




13. GÜN

GAZZE'DE HAVA SALDIRILARI


İsrail uçaklarının Gazze'de düzenlediği hava saldırılarının 13. gününde 3 Filistinli öldü, 14 Filistinli yaralandı...

Sağlık görevlileri, Gazze Şeridi'nde, sahil bölgesindeki hedefleri bombalayan İsrail uçaklarının, Gazze'nin kuzeyinde İslami Cihad örgütüne mensup silahlı 3 Filistinliyi öldürdüğünü, 2'sini de yaraladığını belirtti.

İsrail ordusunun "Dökme Kurşun" adını verdiği, 13 günlük ağır saldırıların ardından en az 670 kişinin hayatını kaybettiği 3 binden fazla da yaralı bulunduğu belirtildi.




14. GÜN

SAVAŞ İKİNCİ CEPHEDE


Korkulan oldu ve bölge yeni bir savaşın eşiğine geldi. Gazze'yi vuran İsrail'e, kuzey sınır komşusu Lübnan'dan 3 roket atıldı. Hizbullah 'Biz değiliz' dedi. Filistinli örgütler hedefte.


Zulmün Vesikaları

MollaCami.Com