Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Zeytinyağlı enginar
4 Kisilik
Malzemeler
4 tane enginar
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
8 baş arpacık soğanı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
4 su bardağı zeytinyagi
1 yemek kaşığı un
7 dal dereotu
1 Adet Limon
1 parça limon tuzu
kara biber Tuz, Şeker
Hazırlanışı
1-1 litre suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı un eritilir. (Siyahlaşmaması için enginarlar suyun içine atılır).
2-Patates ve havuç küp küp doğranıp enginarların üzerine ilave edilir.
3-Başka bir kapta 1/2 yemek kaşığı un azar azar sulandırılarak çırpılır, suyu 1 lt.`ye tamamlanır.
4-Diğer kaptaki tüm sebzelerin suyu süzülerek buraya geçirilir.
5- Üzerine zeytinyağı, şeker, tuz, arpacık soğanları ilave edilir.
6-Su kaynadıktan sonra 20 dakika daha pişirilir.
7-Soğuduktan sonra üzerine haşlanmış bezelye ve dereotu koyarak servis yapılır.
sagolasın gözyaşı kardeşim
eline saglık
sagolasın gözyaşı kardeşim
eline saglık
eline emegine saglik gözyasi kardesim :)
eline emegine saglik gözyasi kardesim :)