Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mualle


Mualle:
6 kişilik
Malzemeler:

1 kg patlıcan
tuz
yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
su
yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, doğranmış
4 diş sarımsak, dövülmüş
3 orta boy domates, doğranmış
3 yeşil biber, doğranmış
2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1/4 su bardağı nar ekşisi
Hazırlanması:

1-Patlıcanlar alacalı soyulup dörde bölünür.
2-Her bir dilimin bir kenarına bıçakla çapraz çizgiler atılır.
3-Bölünen her bir parça çaprazlamasına üç parçaya kesilir.
4-Hepsi bir fırın tepsisine yayılıpp üzerlerine tuz serpilir. Bu halde 1 saat bekletilir.
5-Bu arada mercimekler küçük bir tavaya konulur.
6-Üzerini 5cm geçecek miktarda su eklenip kaynatılır.
7-Orta ateşte 15 dakika daha pişirilir.
8-Piştikten sonra suyunu süzülür.
9-Emaye kaplı döküm tenceresi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanır.
10-Bir kabın içinde soğan, sarımsak, domates, biber, nane, salça, pul biber ve 2 tatlı kaşığı tuz karıştırılır.
11-Patlıcanlar durulanıp kurulanır.
12-Sebzeli karışımın yarısı tencereye yayılır.
13-Üzerine patlıcanın yarısı serilir.
14-Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısı koyulur.
15-Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısı yayılır.
16-Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencere doldurulur.
17-Kalan zeytinyağı yemeğin üzerine ve kenarlarına dökülür.
18-En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
19-Tencere ocağa alınıp yemeğin kaynaması sağlanır.
20-Kaynayınca altı kısılıpp kapağı kapatılır ve yaklaşık 1,5 saat -patlıcanlar iyice yumuşayana kadar- pişirilir.
21-Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapılır.

Muallemiz servise hazırdır. Afiyet olsun...

eline saglık güzel gözüküyor


Zeytinyaglilar

MollaCami.Com