Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Pazı sarması
1 Kilo pazı yaprağı
1 Adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz
karabiber
kırmızı biber
kimyon (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1-Bulgurlara sıcak su dökülüp ağzı kapatılır ve bulgurların şişmesi için bir süre bekletilir..
2-Pazı yaprakları sıcak suya batırılıp, 1-2 dakika bekletilir ve çıkarılarak suyu süzülür.
3-Soğan küçük küçük doğranıp, yağda hafifçe pembeleştirilir.
4-Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğan, kıyma, bulgur, salça, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon eklenip yoğurulur.
5-Pazı yapraklarına bu malzeme yerleştirilip, sarılır ve tencereye aralıksız dizilir.
6-Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su eklenir.
7-Porselen bir tabak ters çevrilerek, sarmaların üzerine kapatılır.
8-Tencerenin ağzı örtülüpp kısık ateşte pişirilir.
9-Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapılır.
Pazı sarmamız servise hazırdır. Afiyet olsun...
:)
ya molladaki kardeşlerimizin yemek tarifleri ne güzel ya
vallahi öyle canım çektiriyorsunuzki
eve gidince anneme sırayla hepsinden yaptıracağım :D
Paylaşım için teşekkürler....