Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Almanya-Heidelberg


Heidelberg, Almanya'nın en eski üniversitesinin bulunduğu şehirdir. Heidelberg Üniversitesi 1386 yılında kurulmuştur. Şehri ikiye bölen Neckar nehri ve sarayı ile birlikte tablo güzelliğinde olan kent aynı zamanda Almanya'nın en romantik kenti (Wege der Romantik) diye de anılmaktadır. Bugün şehir nüfusunun çoğunluğunu öğrenciler oluşturmaktadır. Heidelberg, Mannheim'dan yaklaşık 15 dakika kadar bir uzaklıkta yer alır. Aynı zamanda kentin adıyla da anılan matbaa ve baskı makineleri ünlüdür.

Heidelberg konum itibariyle Almanya'nın ılıman bölgesinde yer aldığından, kentte çok sayıda incir ve badem ağaçları yetişmektedir.

Şehir daha çok bir kültür kenti olma özelliğini taşındığından fazla sanayileşmemiştir. Buna karşın dünyaca ünlü baskı makineleri üreten Heidelberger Druckmaschinen AG burada bulunmaktadır
.

Şehrin en önemli tarihi yapısı Saray'dır. Saray günümüzde çoğu bölümü yıkılmış olarak bulunmaktadır. Sarayın içinde Alman Eczane Müzesi(Deutsches Apothekes Museum) ve eski, büyük bir de fıçı (Grosses Fass) bulunmaktadır.



[img width=500 height=400]http://www.fly-heidelberg.com/assets/images/castle.jpg[/img]


[img width=400 height=600]http://www.wheressamtheman.com/uploaded_images/Castle-756326.JPG[/img]

Neckar üzerinde bulunan ve 1248'de inşa edilmiş olan, halk arasında eski köprü (Alte Brücke) diye anılan köprünün asıl adı Carl-Theodor Brücke'dir.



[img width=500 height=400]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/Heidelberg_20030918.jpg/800px-Heidelberg_20030918.jpg[/img]

Heidelberg, Almanya'nın en eski üniversitesinin bulunduğu şehirdir. 1386'da kurulmuş olan üniversitenin tam adı Ruprecht-Karls Universität Heidelberg'dir. Üniversite 2 kampüsten oluşmaktadır ve şehrin 2 yakasına ayrılmıştır. Eski şehir tarafında kalan kampüsünde daha çok sosyal ve sanat ağırlıklı bölümler bulunurken,yeni kampüste Doğa Bilimleri ve Tıp fakültesi bulunmaktadır. Şehirde ayrıca Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ), Max-Planck Enstitisü (MPIMF, MPI-HD), Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı(EMBL) bulunmaktır.

Eski Üniversite binası ve Ögrenci hapishanesi (alte Aula ve Studentenkarzer)


Philosophen Weg (Filozoflar yolu)


[img width=500 height=400]http://www.ichwillnachjapan.de/img/philosophenweg1.jpg[/img]

Haus zum Ritter

[img width=500 height=400]http://www.freundt.org/florian/content/cityscape/WEB_heidelberg_by_night.jpg[/img]

[img width=500 height=400]http://www.letsgo-europe.com/Germany/Heidelberg/heidelberg199.jpg[/img]

Resimler güzelmiş doğrusu, Almanyadamısınız ?


Yurtdışı Gezi

MollaCami.Com