Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


yemek yapmak sanattır

:-X :-X :-X

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,3623.0.html
buraya bir bak işini görmesi lazim

kuru dolma tarifinin etli ve nar ekşili olanı lazım , bizde etsiz yemek sözsüz kitap gibidir....

Antep, Urfa ...tekrar lütfen.....

Ekşili Etli Kuru Dolma



Malzemeler:
15'er adet kurutulmuş patlıcan ve biber dolması,yıkanmış,
250 gr kıyma,
bir su bardağı pirinç,
4 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış,
yarım demet doğranmış maydanoz,
bir yemek kaşığı salça,
bir yemek kaşığı kuru nane,
bir tatlı kaşığı karabiber,
bir çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak (daha fazla da olabiliristeğe bağlı)
*Ayrıca 1 fincan nar ekşisini dolmaların üzerine gezdirilir


Hazırlanması:

Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın. Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın. Sonra patlıcanları atın. 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın. Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın. Sırayla patlıcan ve biberlerin içini yeterli miktarda doldurun (bir parmak boşluk kalacak şekilde). Ağızlarını birleştirip yan yana dizin. Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin. En son olarak da 1 fincan nar ekşisini dolmaların üzerine gezdirip kısık ateşte dolmaları pişiriyoruz. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

tarif için teşekkürler firdevs kardeş....yazan ellerine sağlık....

sonunda kuru dolma bulundu :D
ellerine sağlık firdevs kardeşiM ;)


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com