Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Arabaşı çorbası ve hamuru-Yozgat

Arabaşı çorbası ve hamuru



Malzemeler ;

Hamuru için ;

5 su bardağı su
1 su bardağı un
tuz

Çorbası için ;

Yarım kilo tavuk
İki kibrit kutusu büyüklüğünde margarin (sıvı yağda olur)
1 su bardağı un
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kırmızıbiber


Yapılışı:
1-5 su bardağı su bir kapta kaynamaya bırakılır. (Bir miktar tuz ilave edilir)
2-Bir su bardağı un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre tel karıştırıcı ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra (5-7 dakika) ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. 3-Soğumaya bırakılır.
4- 1 su bardağı un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.
5-Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır.
6-Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır.
7-Karabiber ve kırmızı biber ilave edilir.
8-Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir.
9-Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir.
9-Kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur.

Yemeğimiz servise hazırdır Afiyet olsun...

Bu yemeği bir tanıdık sayesinde yeme şansım oldu. Çok lezzetli bir yemek. Lezzetinin en önemli noktası ise kalabalık olarak yenmesi.

Tarifin elimizde olması güzel. Emeğine sağlık Gözyaşı kardeşim ;)

Sizin de gözlerinize sağlık kardelen kardeşim. :)
Ben de bir tanıdığım sayesin de yemiştim. Hamuru çiğnemeden yutmak maharet istiyor ama çorbası çok güzeldi. :)
Kalabalık da ayrı bir güzel oluyor haklısınız. Artık en yakın zamanda yapar mollacamiyi de davet eder yedirirsiniz. ;)

çok severim bu yemeği konya yöresinde çok yaparlar. kış aylarında tercih ediliyo. evet hamuru çiğnemeden yutmak maharet istiyo hakkaten.
ellerine sağlık kardeşim :)

Bizim buralarda da bu yemeğin hamuru için mısır unundan yapılır, çorba içinde bol soğan kavrularak yapılır.


Emeğine sağlık Gözyaşı kardeşim ;)

:)


Bu yemeği bir tanıdık sayesinde yeme şansım oldu. Çok lezzetli bir yemek. Lezzetinin en önemli noktası ise kalabalık olarak yenmesi.

Tarifin elimizde olması güzel. Emeğine sağlık Gözyaşı kardeşim ;)

simdiye kadar iki kez nasib olduu yemek

ama nedense ikincisinde ilkinde aldigim tadi alamadim

paylasim icin tesekkürler

İlginiz için ben sizlere teşekkür ederim kardeşlerim. Gözlerinize sağlık. :)


simdiye kadar iki kez nasib olduu yemek

ama nedense ikincisinde ilkinde aldigim tadi alamadim

paylasim icin tesekkürler



aynen ikinci yediğimde sevmemiştim

Bu konu daha önce paylaşılmış. :-[ Buyrun burdan devam edelim

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,14595.0.html

o ilk konu ilk arabasiydi
bu ikincisi...
belki bu sefer severiz ;)


o ilk konu ilk arabasiydi
bu ikincisi...
belki bu sefer severiz ;)


Evet ikincisin de aynı tadı alamayan kardeşlerimiz belki bu sefer severler dediğiniz gibi afaki kardeşim. ;) Ama her zaman ilkinin tadı bir başka olurmuş. :)


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com