Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Orman kebabı-Ankara

Orman kebabı




Malzemeler
500 gram koyun veya kuzu eti,
60 gram margarin,
1 çay bardağı bezelye,
2 patates,
2 havuç,
1 kuru soğan,
2 bardak su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kekik
Baharat torbası


Yapılışı

1-Soğan ayıklanır, küçük küpler halinde doğranır.
2-Patatesin kabukları soyulur ve havuç da kazıldıktan sonra ikisi de kuşbaşı kesilir.
3-Bezelyeyi ayıklanır ve havuç ve bezelye içine biraz tuz atılmış bol suda kısa süre haşlanır. (Sebzeler diri olacak)
4-Sebzelerin süzgeç yardımı ile suyu süzülür.
5-Yağın üçte biri tencerede, orta ateşte eritilir. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesler koyulur.. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartılır. Patatesler, yağı süzdürülerek tencereden bir başka kaba aktarılır.
6-Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edilerek hafifçe haşlanmış havuç ve bezelye de kızartılır. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağları süzdürülüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarılır.
7-Kalan yağ, bir tencerede, orta ateşte eritilir. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu eti ilave edilir. Etler bir kevgirle ara sıra karıştırılak, 5 dakika, pembeleşinceye kadar sote edilir.
8-Soğan tenceredeki etlere ilave edilir. Yine ara sıra karıştırılarak, birkaç dakika daha pişirilir.
9-Tuz ve kekik ilave edilerek karıştırılır.
10- Daha sonra sebzeler ilave edilir. Su ilave edilip, bir taşım kaynatılır. (tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.)
11-Baharat torbası koyulur.
12-Ateş kısılır. Tencerenin kapağı sıkıca örtülür.
13-Kebap, ağır ateşte 30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağı açılarak, etlerin pişip pişmediği kontrol edilir.

Orman kebabımız servise hazırdır. Afiyet olsun....

bi angaralı olarak çoğu yemeğimizi bilrim...
bu yemeği mutlak güveçte tavsiye ederim....
birde tereyağı şart derim...
elinize sağlık...süper...


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com