Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


su böreği

MALZEMELER
6yumurta
1çay bardağı su
un
tuz
İÇ MALZEMESİ
peynir
maydaoz
bir paket margarin rereyağı da olur
YAPILIŞI
:Phamur malzemelerini geniş bir kaba alalım iyce yoğuralım hamurun özlü olması çok önemli iyi yoğurmanız gerekli sonra 12yumak alalım nemli bir bez üzerine örtelim 15 dakka dinlendirelim sonra tek tek açalım yumakları çok ince açmayalım ama yoksa suda dağılır geniş bir tencereye su alıp kaynatalım içinebir tutam tuz bir tanede limon tuzu atalım su iyce kaynasın harlı ateşte sonra yufkayı içine atalım tahta kaşıkla yada kevgirle yavaş yavaş karıştıralım 2 dakika kaynasın sonra çıkarıp soğuk suya atıp sonra çıkarıp kuru bez üstüne alalım sonra yağlanmış tepsiye serelşim yufkanın fazlasını içe doğru yerleştirelimdiğer yufkaları da aynı şekilde yapalım her katın arasına birer kaşık erittiğimiz yağdan sürelim 6.yufkanın arasına iç malzememizi koyalım işleme tekrar devam edelimen en üstede yağ sürüp fırında kızarıncaya dek pişirelim AFİYET ŞEKER OLSUN

Teşekkürler kardeşim anneciğim bir zamanlar çok yapardı helede bayramlarda çokta meşakatli bir börektir lezzetinide sorma :D :P ama şimdi hazır yufka çıktı hanımlar tembelleşti ;D


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com