Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mardine Has İki Yöre Yemeyi..


Bilen arkadaşlar anımsarmı bilmem benim kışın DİYARBAKIR seyahatim olmuştu .
işte o gezimizde MARDİN deki arkadaşlarımızı da ziyarete gitmiştik
onlar da sağolsunlar bizlere kendi yörelerine ait 2 güzel yemeği ikram ettiler
biri KUZU GÖĞSÜ DOLMASI
biride heralde çok acı olduğundan olsa gerek
adı SEM BUSE yani ZEHİRLİ ÖPÜCÜK demekmiş...

sizler için bu yemekleri hem görüntüledim
hemde ozaman tarfilerini almıştım ama bir türlü müsait olup sizlerle paylaşamamıştım

Mubarek RAMAZA'nı vesile edip sizlerle onu şimdi paylaşmak istedim...

bu yemeyin aynısını bizim ordada yaparlar ama adı nerden geldiyse bilmiyorum
SURE diyoruz..

Resimde gördüğünüz gibi kuzunun göğsünden olan kaburgasına güzel bir
iç pilav hazırlayıp içine doldurup ağzınıda güzelce dikmişler

MALZEMELER
1-adet kuzu göğsü
1-kg kadar pirinç
tere yağ ,çam fıstı,kuş üzümü,karabiber,tuz..

YAPILIŞI
pirinçlerimizi önce güzelce yıkarız
bir tencereye veya derin bir tavaya önce tere yağımızı çam fıstımızı koyar yağın kızmasını bekleriz azmiktar da soteleriz sonra içine yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimizi ilave ederiz
sotelemeye devam ederiz ,pirinlerimiz sotelendikten sonra içine kuş üzümümüzü ilave eder
kara biberimizi, tuzumuzuda ilave eder ocağımızdan alırız...

bu malzeme soğuduğu zaman yada elimizin dayanabileceği sıcaklıya ulaşatığı
zaman bu kavrulmuş pirincimizi
kuzunun bir yerinden kemikle etini açar içine pirinclerimizi ilave eder doldururuz
açtığımız yeri bir iğne iplik yardımıyla dikeriz..
üzerine de salçalı yoğurt karışımından süreriz ve bir tepsiye alırız
tepsimize su ilave eder kızgın fırında 2 - 2,5 saat kadar pişiriririz..

Sıra servise geldiğinde ev sahibi kuzu dolmasını masaya getiriyor ve kendi
elleriyle içini yarıp bir miktar iç pilavından, bir miktarda etinden koyup servisini yapıyor
Buyurun AFİYET OLSUN...


Çok nefis görünüyor..

Bayram sofralarına layık..

Bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkürler hakyolcusu..



gelelim ikinci yemeyimize bu yemeğimizin adıda yukardada izah ettiğim gibi
SEM BUSE yani ZEHİRLİ ÖPÜCÜK .içine fazla acı koydularından olsa gerek bu ismi almış...

açıkçası bu hamur işide bizim oralarda olur ama bizde buna KAPAK KESTİ deriz..
demekki yöre yöreye göre yemek aynı, isimler değişik...

bununda YAPIMI
Evde kıymadan aynen pide veya lahmacun içi gibi bir iç hazırlıyorsun
yalnız bunun acısı çok fazla ..
ve hazırlanmış olduğun bu içi furuna gönderiyorsun ve ordan bu şekilde pişmiş olarak geliyor..



buda SEM BUSENİN içinin görünümü, bu şekilde bakarsan aynı LAHMACUN gibi ama deyil...



ve sıra sunuma geliyor buyurun sofra hazır ...AFİYET OLSUN

yaa çok ayıp olmazsa kaç kilo olduğunuzu sorucam ???

nerde görsem sofra başındasınız maaşallah, :o

eeee tabii olarak merak ettim ;)


yaa çok ayıp olmazsa kaç kilo olduğunuzu sorucam ???

nerde görsem sofra başındasınız maaşallah, :o

eeee tabii olarak merak ettim ;)



ne yapayım yemeyi seviyorum heralde ondan olsa gerek yemekler beni çekiyor :D :D

:)

paylaşımınız için teşekkürler :)

soru kıvrak ve akıllı bi manevrayla atlanmış! ;)


Çok nefis görünüyor..

Bayram sofralarına layık..

Bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkürler hakyolcusu..




çok teşekkür ederim anise seninde gözlerine sağlık
beyendiğine sevindim..


:)

paylaşımınız için teşekkürler :)

bende çok teşekkür ederim beyendiğinize sevindim gözlerinize sağlık..


:)

paylaşımınız için teşekkürler :)

bende teşekkür ederim gözlerinize sağlık.

cok tesekkurler paylasiminiz icin


cok tesekkurler paylasiminiz icin


Yöresel Yemekler

MollaCami.Com