Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


70 yıldır biriktirdiği tarihî eşyaları ‘sanatevi’ne bağışladı




SEYDİŞEHİR Belediyesi tarafından ilçe kültürünün yaşatılması ve öğrenilmesi, tarihî geçmişin gün yüzüne çıkarılması için Kültür Sanat Evi’ni hayata geçiriyor.


Restorasyonu Belediye tarafından tamamlanan ve çok yakında hizmete sunulacak olan Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Sanat Evi’ne vatandaşların ilçenin kültürünü ve tarihini yansıtan eser ve eşya bağışları sürüyor. Seydişehir Arasta çarşısında 1948 yılından beri esnaflık yapan Mehmet Aşçı, 70 yıldır özenle biriktirdiği Seydişehir tarihini yansıtan eşyaları Belediye Başkanı Abdulkadir Çat’ın şahsında Seydişehir Belediyesi-Adile Baysal Kültür Sanat Evi’nde sergilenmek üzere bağışladı.

Mehmet Aşcı’nın dükkânına bizzat ziyarete giden Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir’in yaşayan tarihinin bağışladığı eserleri teslim aldı. Merhum babasının okul arkadaşı olan Mehmet Aşçı’dan eşya ve eserleri teslim alırken duygulanan ve elini öpen Başkan Çat, “Ata dostu olduğu için Mehmet Amca’dan bu eserleri teslim almak benim için apayrı bir anlam ifade ediyor. Kendisine teşekkür ediyor ve Mehmet Amca’nın gösterdiği bu hassasiyetin diğer vatandaşlarımıza da örnek teşkil etmesini arzu ediyorum” dedi.

Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com