Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bedensel engelli kadın, felçli eşine bakıyor




ÇANAKKALE′NİN Biga ilçesinde, bedensel engelli 56 yaşındaki Necla Günay, emekleyerek işlerini yaptığı tek odalı evde, 7 yıl önce felç geçiren eşine bakıyor.

7 yıl önce felç geçiren ve yatalak olan eşi Hüsran Günay’a (74) bütün zorlu şartlarına rağmen bakan bedensel engelli Necla Günay, üç ayda bir aldığı 630 liralık engelli maaşı ile geçinmeye çalışırken, Biga Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan gelen kömür ve nakdî yardımın yanında Biga Belediyesi’nin günlük sıcak yemek yardımıyla sıkıntılarını hafifletiyor.

Necla Günay, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Çakırlı Köyünde doğduğunu, kendisi dışında, 3 kız kardeşinin ise sağlıklı olduğunu söyledi. Zorlu hayatının, eşinin felç geçirmesinin ardından daha zorlaştığını ifade eden Günay, şöyle konuştu: ‘’Ben küçükken menenjit hastalığı geçirdiğim için belimden aşağısı tutmuyor. Okuma yazmam olmamasına rağmen çabuk öğrenebilen bir yapım var. 19 yaşına kadar da emekleyerek el işi ve ev işi yapabiliyordum.

Köyümüzde koruculuk yapan Hüsran Günay ile 37 yıl önce evlendim. Babamın ‘evlenince yapamazsın kızım’ dediğini hatırlıyorum. Mutlu evliliğimden iki erkek evlâdımız oldu. İkisini de iş sahibi yapıp evlendirdim. Eşimin desteğiyle bütün ev işlerini oturduğum yerden yapabildim. 3 yıl öncesine kadar dere yatağındaki köy evinde yıllarca oturduk. Sel gelir korkusu ile Biga’ya taşındık. 3 yıldır 150 lira kirayla tek göz oda bir evde oturuyoruz.

Mutlu bir evliliğimiz var, bütün sıkıntılara evliliğimizle göğüs geriyoruz.’’ Biga Belediyesi’nin kendilerine günlük sıcak yemek yardımında bulunduğunu da belirten Günay, ‘’Her gün evimin temizliğini yapıp bulaşığını ve çamaşırını emekleyerek yapıyorum. Komşularımın ve çocuklarımın da maddî ve manevî desteğiyle yaşam mücadelemizi sürdürüyorum’’ dedi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel ise Necla Günay’ın yüzde 40 ile 70 aralığında engellilik durumu olduğunu belirterek, devlet olarak her zaman yardıma muhtaç olan insanların yanında olduklarını söyledi. Genel, ‘’Günay ailesine yardımlarımızı yapıyoruz. Daha öncede yardım yapmışız, bize düşen bir görev varsa elimizden geldiğince yapmaya hazırız’’ diye konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Özkan da ilçede 9 yıldır 50 vatandaşa haftanın 6 günü sıcak yemek verildiğini, bununla birlikte yaşlı bakım ve sağlık hizmetinin de devam ettiğini kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com