Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gelişmiş ülkelerin çöpe attıkları yiyecekle aç insanlar doyabilir




SAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gelişmiş ülkelerin çöpe attıkları gıdayla dünyadaki bütün açlık çeken insanların doyabileceğini söyledi.

Mustafa Yıldız, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, dünyada bir kısım insanlar açlıktan ölürken bir kısım insanlarda obeziteden öldüğünü kaydetti. Kâinatın en zeki varlığının insan olduğunu, ancak insanın, en büyük zararı da kendisine verdiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti: “Çevreyi inanılmaz bir şekilde kirletiyoruz. Dünyanın kaynaklarını hoyratça tüketiyoruz.

Dünyada bir takım ülkeler refah içinde yaşarken bir takım ülkelerin insanları açlıktan ölüyor. Oysa zengin ülkelerin çöpe attıklarıyla dünyadaki bütün aç insanlar doyabilir. Her gün milyonlarca ton gıda çöpe gidiyor. Bu konuda insanlar, devletler konuşmaktan öte gitmiyor. Dünyadaki israf büyük bir hızla sürüyor.” Gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkeleri sömürmeye devam ettiğini, hiç uğruna savaşlar çıkartarak silâh satışlarından büyük paralar kazanıldığını ifade eden Yıldız, “Dünya insanlığı kendi geleceği için bu gidişata bir dur demeli. İyi insanlar sesini yükseltmeli.” dedi.
1 milyon insan kronik açlık çekiyor

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre dünyada 1 milyon insanın kronik açlık çektiğini söyledi. Nevzat Özer, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tabi varlıkların, toprağın ve suyun korunması için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Biliyoruz ki toprağını ve suyunu yok eden bir toplum gıdasını üretemez.

Ülkemizin ve dünyanın açlığa mahkûm olmaması, gelecek nesillerin de en az bizim kadar kaliteli ve güvenli, yeterli miktarda gıdaya ulaşabilmesini sağlamak hepimizin en büyük ve en önemli ödevi.” dedi. FAO’nun verilerine göre dünya genelinde 1 milyar insanın kronik açlık çektiğini bildiren Özer, şöyle dedi: “Bu verilerin yanında her gün 10 binden fazla insan açlıktan ölüyor.

TEMA’nın, hem doğamızı korumanın, hem açlıkla mücadele etmenin, hem de kaliteli ve güvenli gıdaya ulaşmanın sadece tek yolu olduğunun bilincindeyiz. Toprağımızı ve suyumuzu ne pahasına olursa olsun koruyalım, geliştirelim. Ata yadigârı tohumlarımıza sahip çıkalım. “Daha fazlasına sahip olmak” hırsımızı bir kenara koyup, sürdürülebilir hayatı hedefleyelim. Toprak yoksa gıda yok. Su yoksa gıda yok. Gıda yoksa yaşam yok.”


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com