Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


500 yıllık Namazgah, teravih namazıyla ibadete açılacak



Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'da bir mahalleye ismini veren tarihi namazgah, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek Ramazan ayında ibadete açılacak. Namazgah'da geçtiğimiz yıl da teravih namazı kılınmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çevre düzenlemesi yapılan tarihi namazgahta incelemelerde bulundu. Bursalı komutanlardan Umurbey tarafından ordu sefere çıkmadan önce toplu dua edilmesi için açık araziye mermerden inşa ettirilen 500 yıllık namazgahın yeniden düzenleneceğini bildiren Altepe şunları söyledi:

"Bursa'nın tüm tarihi mekanlarına el atıyoruz. Osmanlı'nın ilk dönem yapıları ayağa kalkıyor. 1400'lü yılların başında Yıldırım döneminde Umurbey'in yaptırdığı bu namazgahı günlük hayatın içerisine alıyoruz. Yaşayan canlı bir tarih şehrinde, biz bu mekanların kullanılmasını istiyoruz. Çevresini yeniden düzenliyoruz. Meyilli araziler düzene sokularak park güzelleşecek.

Namazgah, çevresindeki zemin düz olacak şekilde restore edilecek. Ramazan akşamlarında insanların toplanacağı, teravih ve bayram namazlarının kılınacağı mekan olacak. Artık ramazan yaz aylarına geliyor. Hedefimiz bu ramazan namazgahı ibadete açmak."

(CİHAN)

Son zamanlarda Osmanli eserleri ve ibadethaneler üzerine cok olumlu gelismeler yasiyoruz.
Icimden bir ses, bu hayirli hizmetler silsilesinin bir ucunda Ayasofyada müminlerin alninin tekrar secdeye gelecegini söyler gibi....

Ins. gercek olur.


Yerel Haberler

MollaCami.Com