Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Depremlere karşı, sabır ve dua çağrısı

Simavdakİ Yukarı Düğün Salonunda konuşan Salih Dülger, Simavlıları, devam eden depremlere karşı sabır ve duaya çağırdı.

19 Mayıs 2011’de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından son günlerde arda arda yaşanan depremlerle sık sık adından söz edilen Kütahya’nın Simav ilçesinde her gün güzel hizmetlere imza atılıyor. Simav Belediyesi’nin organizesinde ve Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın komite başkanlığında geleneksel olarak yapılmakta olan Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Töreni 12 Mayıs Cumartesi günü, Belediye Meydanında Halk Oyunu ve Eynal Mehteran Takımı gösterileri ile başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu (korosu) tarafından Tasavvuf Müziği Konseri ve Helva Karma Şenliği ile devam etti. İlerleyen saatlerde sünnete konvoyu yapıldı. Aynı gün akşam yatsı namazına müteakip Yukarı Düğün Salonunda Salih Dülger Hoca tarafından Sabır konulu sohbet yapıldı. Sabır konulu sohbette Salih Dülger, “Bir nimet verilirken neden verdin diye sormuyoruz da alınca neden aldın diye soruyoruz. Veren O, alan O. Ben size korktunuz mu? korkuyor musunuz? diye sormayacağım. Çünkü, o korkuyu 1999 yılında Bursa’da yaşadım. Sabır farz-ı ayn’dır. Sabredeceğiz, ibadette sabır, bela ve müsibette sabır göstereceğiz. Sabır kuvvetimizi özellikle ubudiyette göstereceğiz” diye konuştu.


Gıybetten, kumardan, içkiden, fuhşiyattan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Salih Dülger, şunları söyledi. “Allahu Teala’nın imtihanı devam eder, ediyor, Yusuf’un (a.s.) kuyuya atılması ve Eyüp’ün (a.s.) yaraları sabır örneklerindendir. Irakta, Filistinde, Afganistanda, Suriye’de yaşananlarda sabır imtihanındandır, nasıl ki yağmur duasına çıkıyorsunuz toplu olarak depremlerin, bela ve musibetlerin son bulması içinde toplu olarak bir araya gelin, Allah’a el açıp, yalvarın.

Salih Dülger Hoca sohbetin sonunda, “Simav’da arzın sinesinde yatan aziz kullarının hürmeti için bizleri affet ve arzın titremelerini, kükremelerini durduruver” diye dua etti. 13 Mayıs Pazar günü de, yaklaşık 15 bin kişiye yemek ikramı yapıldı ayrıca, Mevlid-i Şerif okutuldu. Toplu sünnet merasiminde 33 çocuğun sünneti yapıldı. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca ilçede bulunan hafızlarca tüm mahalleler gezilerek okunan çevre hatminin duası yapıldı.


Yeni Asya Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com