Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İzmir'de 28 hafıza taç giydirildi

İzmir'de Büyük Hatay Kız Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 28 hafıza törenle taç giydirildi
İzmirli 28 kız, hafızlık eğitimini tamamlayarak törenle belgesini aldı, hafızlık tacını giydi.

Tarihi Kemeraltı Camii'nde düzenlenen merasime, İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Genç hafızlar, caminin içine tekbir ve salavatlarla girdi. Yaklaşık 30 yılda 500'ün üzerinde hafız yetiştiren Büyük Hatay Kız Kuran Kursu Yöneticisi Mesude Makbule Ayyıldız, haklı olarak bundan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Hafızlığın önemi üzerine konuşan Mesude Makbule Ayyıldız, çocuklarının hafız olması için kendilerine teslim eden ailelere teşekkür etti. Ayyıldız, "Eğer bu aileler çocuklarını bize teslim etmese idi bu güzellikleri yaşamazdık.


Peygamber Efendimiz(SAS), kim evladına Kur'an-ı Kerim-i öğretirse yarın kıyamet gününde onun, annesi ve babasına nurdan taçlar giydirilecektir. İnşallah bu hafız olan öğrencilerimizin, anne ve babalarına yarın kıyamet gününde nurdan taçlar giydirilecektir.

Bu kızlarımız, kıyamet günü gittiklerinde, Peygamber Efendimiz buyuruyor; onlar sadece cennete girmeyecektir, ailesinden cehennemi hak etmiş olan 10 kişiyi, bir rivayete göre de 70 kişiyi cennete götüreceklerdir." dedi.

"KUR'AN-I EZBERLEMEKLE KALMIYOR, HAYAT TARZLARI YAPIYORLAR"

Hafız adaylarına sadece Kur'an-ı Kerim'i ezberletmediklerini belirten Mesude Makbule Ayyıldız, "Biz bu arkadaşlarımıza şunu vermeye çalışıyoruz: Hem Kur'an-ı ezberliyorlar hem de hayatına geçirmeye çalışıyorlar. Bu imkanı da veriyoruz.

Çünkü Hatay Kız Kuran Kursu'nda hem Kur'an okunsun, aynı zamanda fıkıh dersi, Arapça, talim ve Türk tasavvuf dersleri ile birlikte Kur'an dersi verilmektedir. Ve bilgisayarla eğitim verilmektedir.

Ezber süresi daha önce üç yıl iken, hafızlığını üç yılda tamamlarken bir kısmı iki yılda, bir kısmı bir yılda, bir kısmı 9 ayda bitiriyor.

Peygamber Efendimiz ne diyor? Kur'an'ın içindeki emirleri helali helal sayıp, haramı da haram kabul edenler ve Kur'an-ı yaşayanlara yarın kıyamet gününde Kur'an şefaat edecek, onları kurtaracaktır.

Dünyayı isteyen de Kur'an'ın ipine sarılsın, ahireti isteyen de Kur'an'ın ipine sarılsın. Kızlarımız inşallah ömürlerinin sonuna kadar bu görevlerini yerine getirirler." şeklinde konuştu.

Törende 10 ayda hafız olan Fatma Parlak isimli öğrenci, Fetih suresi 29. ayeti, tören sonunda da hafız kızlar, hep bir ağızdan 'Hafızın başına koyarlar tacı' isimli ilahiyi okudu.

Cihan


Yerel Haberler

MollaCami.Com