Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kentsel dönüşüm Erzurum'da başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da kentsel dönüşüm yapılacak bölgeleri gezdi.

Şehircilik, kentsel dönüşüm uygulamaları ve planlarını yerinde görmek üzere Erzurum'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda önemli bir büyüme kaydettiğini, eski yıllara oranla farklı bir noktaya geldiğini, bunu da halktan aldığı güçle yaptığını söyledi.

''Türkiye'de, sizlerin sayesinde sizlerin dualarıyla sizlerin oylarıyla çok büyük işler yapıldı. Tabii bunu insan göreceli olarak hissedemiyor. Fakat dış devletlerden bakanlar, Türkiye'nin kalkınmasını net bir şekilde görüyor. Bu kalkınmanın nedeni AK Parti'yi bu milletin kurmasıdır. Eğer millet kurmasaydı mayası tutmazdı. Bunun dünyada bir örneği yok. Tek bir örneği var o da Türkiye'de. Bunu da aziz milletimiz becerdi.''

Bayraktar'ın konuşmasının ardından söz alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin sevilen parti olduğunu ve bunun temelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sevginin yattığını söyledi.

Akdağ, ''Kendisinden olan bir insana millet sarıldığı için biz Erzurum'da siyaseti çok kolay yaptık. Bu kadar sevilen bir liderin partisinin her hangi bir kademesinde hizmet etmek gerçekten çok kolay. Ama şunu belirtmek isterim. Biz hiziplerin partisi olmadık. Türkiye'de de olmadık, Erzurum'da da. Biz gücümüzü bu milletin göz bebeği Başbakanımızdan alıyoruz. Bundan sonra da hiziplerin partisi olmayacağız'' diye konuştu.

-Kentsel dönüşüm yapılacak mahallelerde inceleme-

AK Parti İl Başkanlığında yapılan toplantının ardından bakanlar Bayraktar ve Akdağ ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, kentsel dönüşüm uygulamalarının yapılması planlanan mahallelerde incelemelerde bulundu.

Sırasıyla Şehitler, Dağ Mahallesi, Mahallebaşı, eski mal meydanı, Erzurum Kalesi'nin bulunduğu bölgeleri dolaşan Bayraktar ve Akdağ, vatandaşların kentsel dönüşüm hakkında düşüncelerini aldı.

Şehitler Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşen yetkililerin yanına gelen Şehitler Mahallesi Muhtarı Halil Çakmaz, mahallelerinde en kısa sürede kentsel dönüşüm çalışması yapılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Mahallebaşı semtinde araçtan inerek incelemelerde bulunan Bayraktar ve Akdağ, burada bir oto lastik tamircisinde vatandaşlarla sohbet etti. Bayraktar, işyeri çıkışında, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara da harçlık verdi.

Bakanlar Bayraktar ve Akdağ daha sonra, Akdağ'ın çocukluğunu geçirdiği Yeğenağa Mahallesi'ndeki, Yeğenağa Camisi'nde ikindi namazını kıldı, ardından Palandöken ilçesindeki eski Aziziye Araştırma Hastanesi binasını inceledi.

haber7


Yerel Haberler

MollaCami.Com