Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bursa raylı sistem merkezi oluyor

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde 1 trilyon dolar pazarın olduğu bir sektörde (raylı sistemler) ilk kez yerli aracı üreten kent olduğunu belirterek, ‘’Şu anda Bursa’ya birçok ortaklık teklifleri yağıyor.


Biz ne dedik; Bursa raylı sistemlerin merkezi olacak ve oluyor’’ dedi. Altepe, 3 yıllık icraatlarını anlatmak için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar üretilen, başlatılan proje sayısının 1069 olduğunu belirtti.


Belediye gelirleri Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin’den az olmasına rağmen Bursa’nın, metrosunu da tramvayını da stadyumunu da kendisinin yaptığını, tarihi eserlerini de kendisinin onardığını belirten Altepe, kentin kıt kaynaklarıyla bunları gerçekleştirdiğini vurguladı.


Altepe, bugün kadar 496 projeyi tamamladıklarını, bu üç yılda yaptıkları yatırımın bu ay ki ödemelerle 1,2 milyar lira olacağını, bunun da Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık yatırımına karşılık geldiğini kaydetti. Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak resmi borçlarının bulunmadığını, sadece yüklenici firmalara borçlarının olduğunu, mali yönden iyi bir kurum konumunda bulunduklarını anlattı.


Yeni Asya


Yerel Haberler

MollaCami.Com