Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hırsızı, 'üç noktalı' dövmesi ele verdi

İzmir'in Çiğli ilçesinde hırsızlık yaptığı sırada suçüstü yakalanan zanlının gerçek kimliği, kolundaki üç noktalı dövmeden belirlendi.


Polis, hapishaneye girip bir süre kaldıktan sonra çıkan kişilerin genellikle kollarına yaptırdıkları, 'Görmedim, duymadım, bilmiyorum' anlamına gelen 'üç nokta' dövmesi sayesinde zanlının gerçek kimliğine ulaştı.

Gözaltına alınan zanlının, 4 ay önce Mardin'deki askerî birliğinden de firar ettiği anlaşıldı. Hırsızlık, Cumhuriyet Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'nde, bir vatandaşın evinde meydana geldi.


Eve giren zanlı, birer adet altın yonca, altın 'Y' harfi, altın 'A' harfi ve altın yüzük çaldıktan sonra kaçmaya çalışırken ev sahibi ve çevredeki vatandaşlar tarafından kovalamaca sonucu yakalanarak darp edildi.


Olay yerine gelen polis ekipleri, üzerinden İsmail A. adına düzenlenmiş kimlik çıkan zanlıyı gözaltına aldı. İsmail A.'nın sabıkasına rastlamadı.


Hırsızlık Bürosu'nun tecrübeli dedektifleri zanlının kolundaki üç noktalı dövmeyi fark edince soruşturmanın seyri değişti. İncelemede ve sorguda zanlının gerçek adının Ferhat A. olduğu ortaya çıktı. Ferhat A.'nın daha önce 14 suçtan poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.


HASAN ÇİLİNGİR / İZMİR / Zaman Gazetesi


Yerel Haberler

MollaCami.Com