Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İleri yaşlarına rağmen Kur’ân okumayı öğrendiler



KIRIKKALE’NİN Yahşihan ilçesinde, yaşları 50 - 86 arasında değişen 67 kişi, 4 ayda Kur'ân-ı Kerim okumayı öğrendi.


Eğitimin gerçekleştirildiği Yahşihan İstasyon Camisi’nde toplanan mahallleli, imam Ali Yılmaz’ın teşvikleriyle kısa sürede Kur’ân-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşadı. Camide düzenlenen program, Kur’ân tilaveti ile başladı. Camiye gelen çocuklara kitap hediye edildi. Okumayı öğrenen 67 kişiye teşekkür belgesi verildi ve Kur’ân-ı Kerim hediye edildi. İlahilerin söylendiği ve hatim duasının yapıldığı program, gelenlere yemek ikram edilmesiyle son buldu.


Programa katılan Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, “Ne mutlu ki, Kutlu Doğum Haftası öncesi 67 insan Kur’ân-ı Kerimi öğrenmenin sevincini yaşıyor. Bu insanların birçoğunun yaşları 80’e ulaşmasına rağmen azmederek Kur’ân’ı öğrendiler. Kendilerini canı gönülden kutluyorum” dedi. Yahşihan İlçe Müftüsü Mehmet Münüp Şallıoğlu, “Kutlu Doğum öncesi İstasyon Camisi’nde güzel günler yaşanıyor.


İnsanlar akın akın Kur’ân öğrenmek için camilere koşuyorlar. Ne mutlu onlara, cennetten kendilerine yer ayırıyorlar” şeklinde konuştu. Kur’ân-ı Kerim öğrenim belgesini alan 87 yaşındaki Ahmet Akbağ, “Hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz. Ciddî sabır gösterdi. Şahsi dinlenme saatinden fedakarlık göstererek bize Kur’ân öğretti. Ömürlük Kur’ân hasretimizi bitirdi” şeklinde duygularını dile getirdi.


Yeni Asya Gazetesi

En büyük hizmet Kuranı Kerim hizmeti,

Allah razı olsun öğrenenden ve öğretenden :)

En büyük hizmet Kuranı Kerim hizmeti,

Allah razı olsun öğrenenden ve öğretenden :)


Amin..
Öğrenmenin Yaşı yok, beşikten mezara kadar...

Güzel bir örnek olmus bir çok insana. Rabbim ön ayak olandan razi ve memnun olsun.

Rabbim Kur'an-i Kerimi hakkimizda şikayetci değilde şefaatci eylesin...

ya babaanemin abisi hoca olmasina ragmen hic kuran ogretmemis ...suan 90 yasinda ve gozleri katarakli ogrenme imkani yok....bizim ailede kendi cocuklari bile belli bi yastan sonra kuran okumayi ogrendi ... onun icin uzuluyorum imkanlarida yoktu... oda kurani eline alip 3 ihlas bi fatiha tekker teker yazilara tutardi...boyle bi ask vardi kadinda... ama ogrenemedi ....


Yerel Haberler

MollaCami.Com