Bayat ekmeklerimizi değerlendirebileceğimiz leziz bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
* 5-6 Dilim kepek ekmeği (bayatlamış)
* 2 Yumurta
* 4-5 ince sucuk
* 4-5 Taze soğan
* Yarım demetten az maydanoz
* 100 gr kaşar peyniri
* kimyon
* karabiber
Yapılışı:
Ekmeklerin içini ufalayıp ayırın.Kabuklarını suyla ıslatın,suyunu iyice sıktıktan sonra bir kaba alın.Rendelenen peyniri,ufak ufak doğranmış sucukları,yine ince ince doğranmış maydanozu ve taze soğanı ekleyin.Ayırdığınız ekmek içlerini ve baharatlarıda ilave edip yoğurun.Eğer cıvık olursa ekmek içinden eklemeye devam edin.Yassı köfte şeklini verip kızgın yağda kızartın.Yağını alması için havlu peçeteye alın ve sıcak olarak servis yapın.
Not: Kepekli ekmek yerine beyaz eknekte kullanılabilir.
Afiyet olsun...
Bu Konuyu Paylaşın !