Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


siz nasıl turşu vurursunuz...

sevgili arkadaşlar malumdurki herkesin kendine has bir turşu kurma şekli vardr...
ilk defa turşu kuracak birisine ne önerirsiniz...
acaba ölçüler ne kadar ve nasıl olmalıdır...
fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim...
tşkkrlr...

kardeşim be turşumu şöyle kurarım misal biber salatalık havuç veya her ne ise malzemelerimi güzelce yıkar ayıkalr doğrar temiz bir bez üzerinde suyunu kurularım

ayrı bir yerde eyer kavanozum 4 kg ise tahmini göz kararı 1 -veya 1 buçuk kg kadar su kaynatırım ham sudan yapmam suyu soğuturum içine 1 lt kadar sirke ilave ederim yumurta üzerine çıkacak kadar tuz ilavesi yapar tuzu eritirim

ve kavanozuma güzelce biber veya salatalık yada lahana her ne ise sıkı sıkı yerleştiririm sonra bu suyumu ağzına kadar döker üzerinede kereviz sapı koyarız artı içine 1 avuç nohut bir tutam şekerde ilave ederim haaa sarımsakları unuttuk bir baş veya daha fazlasıda sarımsakları diş diş ayıklar onlarıda ilave ederim ..böyle bir turşu aşa yukarı 3 haftada yemeye hazır olur ...

not :suyu kaynatmamdaki ve malzemeyi yıkayıp kurulamamdaki sebeb erimemesi içindir + lahana yı yıkamam dış kaplarını atarım içi temiz olduğu için yıkamaya gerek yoktur birde turşum acil deyilse
lahanayı çiğden koyarım bazısı lahanayı çabuk yemek için az haşlayıp öyle kurarlar....

en son işlem 7 ettehiyyatü okurum ve Yarabbim nasiplisi kısmetlisi kimse hayırlı misafilere nasip et ibadetli zikirli şükürlü günlerde yemeyi nasip eyle der turşumu serince bir yere kaldırrım AFİYET OLSUN...

ilk defa duydugum bi tarif...
diger arkadaşlar siz nasıl turşu kurarasınız acaba...
tşkkrlr...

Leyya maşallah çalışkansın ben daha başlamadımda kış hazırlıklarına.

Turşu için kullanacağım malzemeleri(salatalık,biber,acur,yeşil domates vs......)güzelce yıkanıp 5 kiloluk şişelere,

( ben cam tercih ediyorum sağlık açısından)

500 ml sirke,bir tatlı kaşığı limon tuzu veya iki limon suyu tuz ayarı

(suyun içine yumurta bırakılır yumurta suyun üzerine para kadar çıkarsa tuz ayarı tamamdır Annemden)

yapılıp malzemeler şişeye konup tercihen bol sarmısak ilave edilip suyuda konur.

Bizim alanya taraflarında üstüne nane de ilave edilir çok güzel kokusu olur...........

Şimdiden afiyet olsun...inş ağız tadı ile yersin............ :) :) :) :) :)

:o :o :o :o :o

arkadaşalr siz nasıl turşu kuruyorsunuz....
hadiii tariflerinizi kimseye sölemeyiz.... ;) ;) ;) ;)

???

pazarda bir turşucum var,

pazartesi sorar ,yazarım.... ;)

1 pazar geçti,2 pazar geçti,3 pazar olucaak...3 ay olmuş.. ;D ;D ;D

işte size benim turşum hemen hemen 2 aya yakındır ne paflanma nede erime görülmemiştir tarif yukarda verdiğim gibidir..

turşunun paflanmaması için size bir püf noktası söylüyeyim turşuya asla elinizi ıslakken sokmayın yoksa üzeri kepek yapar ..

Hak yolcusu kardeşim birde şu var ki kesinlikle turşu hava almayacak.
Turşu almak için açtığınız da kavanozunuz yada başka kaplarınızın kapağını sıkı kapatacaksınız. Tecrübe ile sabit.

leyya meslek sırrı dediler,

vermediler.......

çilek turşusundan tutunda ne ararsanız var , ::)

hiç karnıbahar turşusu yediniz mi süper oluyor ,

peki öyle olsun yakayı kurtardınız diyelim şimdilik.evet karnıbahar turşusu çok güzel oldu.bende turşuma koydum..
katıulımda bulunn arkadaşlara tşkkrlr..


Tursu ve Konserveler

MollaCami.Com