Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Biber Turşusu




1 kg. biber
1 baş sarımsak
1 demet kereviz yaprağı
yarım limon
yeteri kadar tuz

Biberlerin saplarının ucu hafif kesilir. Bir kaç yerinden ince delinerek yıkandıktan sonra süzgüye çıkarılır. Bir bardak sirke, bir bardak su bir kapta kaynatılır. Biberin üçte biri 2 taşım sirkeli suda kaynatıldıktan sonra süzgüye çıkarılır, geriye kalanda 2 kez kaynatılır ve süzgüye çıkarılır. Soğuduktan sonra kavanoza kıyılmış sarımsak, kabuğu çıkmış kesilmiş limon, tuz, sirke ve üzerine kereviz konur, 1 hafta sonra yenir.

ellerine sağlık kardeşim


ellerine sağlık kardeşim

emegine saglik tesekkürler..

Afıyet olsun vakıt ayırıp baktıgınız ıcın ben teşekkur ederim

tşkkrlr....


Afıyet olsun vakıt ayırıp baktıgınız ıcın ben teşekkur ederim

Elinize sağlık kardeşim. Biber turşusunu çok severim. Bu sene kurmak nasib oldu sonunda :)

Afiyet olsun kardeşim, bizde isteriz ::)


Tursu ve Konserveler

MollaCami.Com