Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Domates Turşusu




MALZEMELER
Domates, tuz, sarımsak

HAZIRLANIŞI
Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir. Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir.
Tat ve aroma vermesi için ilave edilecek malzemeler, salamura hazırlanması, tuz miktarı ve ekşimeye bırakma işlemleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.

ellerine sağlık kardeşim

emegine saglik tesekkürler..

Afıyet olsun kardeşlerım ;)

tşkkrlr...


Afıyet olsun kardeşlerım ;)


Tursu ve Konserveler

MollaCami.Com