Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Salatalık Turşusu



Malzemeler:

1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
Salatalıkları kavanoza doldurun.
tuzunu uzerine ilave edin
Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın.
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.

ellerine sağlık kardeşim

emegine saglik tesekkürler..


emegine saglik tesekkürler..

Afıyet olsun kardeşlerım , ee kendısı deneyen yada deneten yok mu hıc salatalık turşumuzu tadı nasıl ::)

yorumlarınızı beklıyoruz :)

Ellerine sağlık zambak kardeşim..

Görüntüdeki maharet sanamı ait o negüzel renk öyle!! hani elimi uzatıp alasım geldi turşuları :) :) :) :)

Hemen mutfağa gidip biber turşusuyla idare edicem :) :) :)


Yahu bu saife neden bu kadar büyük çıkıyor ??? ??? ???

Sanırım saifenizi hallettik ;)

Bana ait değil :( ama en kısa zamanda yapıp paylaşmak ısterım , en sevdıgım turşu.. :)

Biber turşumda yok ne yapsam kı :( siz şanslısınız :)

değerli yorumlarınız için teşekkurler alanyasultanı ;)

Düzeltme için teşkkürler kardeşim.....................

Biberler çok acı ama ne dersin...............

Biberler çok acı ama ne dersin...............

::) Şimdilik almayayım o zaman :)


Düzeltme için teşkkürler kardeşim.....................
Rica ederim ;)

İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
;D ;D ; ;D


Tursu ve Konserveler

MollaCami.Com