Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Taze Fasülye Turşusu



Malzemeler:
Taze fasulye, tuz, sarımsak


HAZIRLANIŞI :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,

Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

ellerinize emeginize saglik tesekkürler...

Afıyet olsun


ellerinize emeginize saglik tesekkürler...


Afıyet olsun

emegine saglik tesekkürler..


Afıyet olsun


Tursu ve Konserveler

MollaCami.Com