Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Artık 'telefonumun şarjı bitti' derdine son!Şarj aleti gibi çanta..



Kadınlar için üretilen bu yeni çanta ile yolda şarjsız kalınmayacak!


Hanımlar müjde! Artık 'Telefonumun şarjı bitti!' derdine son geliyor.

Kadınlara özel üretilen yeni el çantası, kadınların tüm şarj edilebilir aletlerini güneş enerjisinden aldığı güçle şarj edebilecek.

'Güç çantası' olarak adlandırılan bu yeni mucize çanta, üzerinde bulundurdurduğu güneş ışınlarını toplayan paneller sayesinde kadınların bu ihtiyacına cevap verebilecek. Güç çantası Paneller sayesinde topladığı güneş enerjisini direk olarak elektirik enerjisine çevirebiliyor.

Yapacağınız tek şey iPod'unuzun, telefonunuzun veya kameranızın fişini çantanıza takmak ve güneşin gökyüzünden kaybolmaması için dua etmek...

Joe Hynek isimli bir Makina Mühendisliği öğrencisinin yaratıcılığının ürünü olan bu sistem birçok teknoloji websitesi tarafından bugüne kadar birkaç kez tanıtıldı.

29 yaşındaki Hynek, 'Kullanıcı adımını dışarı attığı andan itibaren çalışmaya başlayan sistem, ayrıca ekolojik ve çevresel birtakım yararlar da sağlıyor' diyor.

Dikdörtgen formdaki bu siyah çantanın, bir cep telefonunu tam olarak şarj edebilmesi için iki saat süreyle güneş ışınlarını yoğun bir şekilde toplaması gerekiyor.

Güneş ışığını elektrik enerjisine çevirebilmek için fotovoltaik film kullanan çanta, emdiği güneş enerjisini çanta üzerinde oluşturulan elektrik devresi sayesinde devrenin bağlı olduğu iki bataryaya yönlendiriyor. Bu bataryalarda biriken enerji de bir USB kablosu yardımıyla şarj edilecek cihaza bağlanıyor.

Çantaya verilen şekil çok işlevli olduğu için güneş ışınlarına maruz kalması için pencere kenarında bile durabilecek özelliğe sahip.

Başta fiyatı biraz yüksek olsa da, sonradan fiyatını düşüren çantanın yaratıcısı Hynek, çanytayı sadece elit bir kesimin değil, toplumun her kesiminden insanın kullanmasını istediğini belirtti.

Çanta Türkiye'ye ne zaman gelir bilinmez fakat geldiğinde bayağı ses getireceğe benziyor...

hem şık hemde çok işe yarar...
tşkkrlr...


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com