Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gmail'dan Gelişmiş Güvenlik ..




Google, Gmail e-posta hizmetine eklediği bir özellik sayesinde e-postalara daha güvenli erişim sağlıyor. Bu özelliği nasıl açacağınızı açıklıyoruz!

Gmail, birçok internet kullanıcı tarafından olduğu gibi internet siteleri tarafından da bir e-posta hizmet sağlayıcısı olarak kullanılıyor. Bu kadar çok tercih edilen e-posta sistemi oldukça kolay kullanım ve gelişmiş özelliklere de sahip. Her geçen gün kendisini yenileyen Gmail sistemi, şimdi de tarayıcı üzerinden e-postalarına erişen kullanıcılar için önemli bir özellik ekliyor.

HTTPS İle Güvenlik

Normal şartlar altında sadece şifre girme sırasında https protokolünü kullanan Gmail, eğer isterseniz giriş yaptığınızdan sistemden çıkacağınız vakte kadar http yerine https (güvenli http) protokolünü kullanıyor. Bu özellik sayesinde bilgisayarınızdaki tarayıcı ve Gmail sunucuları arasında gidip gelen veriler tamamen şifrelenmiş oluyor.

Nasıl Etkinleştirilir?

Bunun için yapmanız gereken tek şey, Gmail hesabınızda ayarlar kısmına giderek en alttaki Tarayıcı Bağlantısı kısmında her zaman https kullanılsın seçeneğini işaretleyip ayarları kaydetmek. Bundan sonra çıkıp tekrar giriş yaptığınızda bağlantınız hep şifreli olacak. Bu durum Gmail sistemine erişiminizi biraz yavaşlatabilir. Bu konuda uyarımızı yapmak isteriz.

teşekkürler ... emeğine sağlık

ilginize ben tşekkur ederım kardeşim ::)


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com