Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Göz takibiyle kullanılan bilgisayar

Gelişen teknoloji sayesinde artık bilgisayarın tuş takımını kullanmadan sadece göz takibiyle komut vermek mümkün oluyor. Bilgisayar kullanmak için artık göz takibi yeterli oluyor. Tobii firması tarafından geliştirilen teknoloji ile internet reklamında izleyicilerin nereye baktıkları analiz ediliyor. Özürlüler sadece göz takibiyle bilgisayarı kullanıyor..

CeBIT Bilişim fuarında Gelecek Parkı (Future Park) içinde yer alan Tobii firması bilgisayarın tuş takımı olmadan kullanılmasını sağlıyor. Farklı amaçlar için kullanılan teknolojinin, kullanılmadan önce kullanıcının gözlerinin kalibre edilmesi gerekiyor. Sonrasında göz takibi yoluyla bilgisayar kullanılabiliyor. Özürlüler sadece göz takibi ile istedikleri kelimeleri veya cümleleri rahatlıkla yazabiliyor. Sadece harfleri takip ederek yazı yazılıyor. Üstelik bilgisayar menüleri yine gözle kontrol için olanak sunuyor. Özel hazırlanmış yazılım özürlülere hayatlarına devam etme konusunda yeni bir kapı açıyor.


Tobii, bilgisayar monitörüne bağlı ya da ayrı olarak kullanılabiliyor. Bilgisayara kurulan farklı yazılımlarla göz takibi değişik amaçlarla kullanılıyor. "Tobii Eye Tracking" adı verilen çözüm, askeri amaçlı kullanımdan özürlülerin göz kontrollü yazı yazmasına kadar farklı uygulamalar için kullanılabiliyor.

teşekkürler zambak, ileri bir teknoloji.teknoloji ne kadar hızlı ilerliyor ???


teşekkürler zambak, ileri bir teknoloji.teknoloji ne kadar hızlı ilerliyor ???


çok haklısın kardeşim :o

ben teşk.ederim

lens şeklindeki bilgisayarı görünce bu basit geliyor bana ::)
gerçi henüz yapım aşamasında ama ;D

haber için teşekkürler ;)

ben teş.ederım kardeşim


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com