Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu yelek ateş düşürüyor




Bursa'da bir ilköğretim okulu öğrencisi tarafından tasarlanan yelek vücut ısısını düşürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Şenliğinde stant açan Öğretmen Hasan Güney İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Ateş Düşüren Yelek Projesi'yle dikkatçekiyor. Mert Tümsavaş ve öğretmen Arzu Urgan tarafından geliştirilen proje, çocuklarda vücutta oluşan enfeksiyonların sonucunda ateşin yükselmesini engelliyor.

Ev ve hastane ortamında kullanılabilecek pratik bir ateş düşürücü yelek tasarladıklarını belirten öğretmen Urgan, kumaşın iç ve dış kısmını pamuklu bezle kapladıklarını dile getirdi. Yeleğin plastik olan astar kısmının 16 ve 17 derece sıcaklıktaki çeşme suyu ile doldurulduğunu söyleyen Urgan, sistemin yüksek ısıya sahip vücuttan suya ısı geçişi sağlayarak vücut ısısının normal seviyesine düşmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Çocuklar ateşlendiğinde vücut ısılarının 37 dereceyi geçtiğini belirten Urgan, "Bu durumda üzerindeki kıyafetleri çıkarmak ya da ılık duş aldırmak gerekir. Öğrencim de bu duruma bir çözüm geliştirdi. Duş alma yerine üzerine giyeceği bir kıyafet tasarladı. Ayrıca elinde oynayabileceği aynı derecede su dolu oyuncak toplar tasarladık. Bütün çocukların kullanacağı ve annelerin işini kolaylaştıracak bir ürün" dedi.

Şenlik esnasında stantları gezen Bursa Valisi Şahabettin Harput da projenin patenti konusunda yardımcı olacağını söyledi.

memurlar.net


Teknolojik Gelismeler

MollaCami.Com