Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yeni Nexus'a yeni özellik mi?

Google'ın yeni ortaya çıkan bu patenti, hiç beklenmeyen bir Nexus'un geldiğini mi gösteriyor?

Research In Motion'ın yıllık toplantısı BlackBerry World etkinliğinde hiçbir yeni BlackBerry telefonun tanıtılmaması Google'ı buradaki eksikliği giderme konusunda adım atmaya itmiş gibi görünüyor. Bu hafta yayınlanan patent başvurusunda, kayar klavyeli bir Android akılı telefonun detayları yer alıyor. Google daha önce hiçbir Nexus telefonunda bir fiziksel klavyeye yer vermemişti.

Google küresel iletişim ve kamu işleri müdürü, Jim Prosser, patent ile ilgili "pek çok çalışanımızdan değişik fikirler geliyor ve bunların patent başvurusu yapılıyor. Bu fikirlerin bazıları gelişip gerçek servislere ya da ürünlere dönüşür, bazıları dönüşmez. Her patent başvurusu muhtemel bir ürün olacak diye bir şey yok" açıklamasında bulundu.

Fakat bu patenti diğerlerinden ayıran önemli birkaç detay var. Öncelikle patentin üzerinde Andy Rubin'in ismi var. Ayrıca Ocak ayında yapılan başvuru bu ay yayınlandı ki normalde bu süreç 18 ayın üzerinde oluyor.

Kayar kapaklı bir mekanizma tasarımının bulunduğu patentteki klavyede bulunan büyük boşluk tuşu ve diğer büyük tuşlara ayrılan alan dikkat çekiyor. Ayrıca klavyeye dahil bir trackpad de olabilir.

Android'in asıl rakibi iOS iken bu tasarım ile BlackBerry tarzı QWERTY deneyimini yaşamak isteyen kullanıcıların da aklını çelmek isteyen Google, bu tasarım üzerine eğilebilir. iPhone'un ilk tasarımında fiziksel klavye olduğunu ve Google'ın ilk prototipi G1'in de klavyeli olarak tasarlandığını hatırlatalım...

Chip


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com