Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Adobe Photoshop L4 kullanıma hazır

Adobe Photoshop L4 kullanıma hazır

Milat niteliğinde olan ürün, yenilikçi imaj süreçleri ile dijital fotoğrafçılık iş akışlarını geliştirecek.

[TABLE="width: 0"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[LEFT][FONT=Verdana]Adobe, Photoshop Lightroom 4 yazılımının, Mac OS ve Windows için hazırlanan sürümlerinin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Lightroom, üst gölgeleme ve işlem vurgulama teknolojisiyle kendi fotoğraf albümünüzü oluşturmanızı sağlıyor. Ek lokal ayar kontrolleri ve geliştirilmiş video desteği özellikleri de sunan Lightroom’un, beta sürümü geçtiğimiz Ocak ayında kullanıma sunulmuştu.
Adobe Kreatif Medya Çözümleri Başkan Vekili Winston Hendrickson LR4 hakkında, “Görüntüleri Adobe’nin rakipsiz işlem teknolojisiyle birleştirmek elimizdeki en büyük kozumuz. Lightroom 4, fotoğrafçılık iş akışını geliştiren ve görüntülerinizin kalabalıktan sıyrılmasını sağlayan çarpıcı bir sürüm” ifadesini kullandı.
YENİ GELİŞTİRİLMİŞ DÜZENLEMELER
Lightroom 4, sahip olduğu yeni ayarlama kontrolleriyle kameralardaki dinamik kapasiteyi maksimuma çıkarırken, çarpıcı gölge detaylarını ve aydınlatmaları düzenliyor. Yeni geliştirilmiş bir oto ayarlama sistemini kontrast ve pozlandırma özelliklerinde sunan L4, aynı zamanda gürültü azaltma, hare ve beyazlık dengesi gibi lokal ayarlama kontrollerine de sahip.

Lighroom 4 fotoğrafçılara, metin kontrolleri ve kolay kullanılabilen şablonlarla çarpıcı bir foto kitap yaratmaları için gereken araçları sağlıyor. Aynı zamanda içindeki kitap eklentisiyle yeni bir foto kitap yaratmak için direkt olarak link de sunuyor. Yeni sezgisel harita modülü ise, halihazırda bir konumda işlenmiş fotoğrafları gösteriyor, konum etiketleme ve tersine coğrafi etiketleme kontrolleri ile bir fotoğrafçının yaygın olarak bulunduğu konumların kolaylıkla atanabilmesi için kayıtlı konumları sunuyor.

[TABLE="width: 1%"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ürünün yerli video desteği, fotoğrafçılara video klip çekimleriyle DSLR, point-and-shoot kamera ve akıllı telefonlar üzerinden oynama, kesme ve görüntü çıkarma imkanı veriyor. Özel video ön ayarları ve birçok standart Lightroom görüntü ayar kontrolleri video kliplere uygulanabiliyor ve ayarlanmış videolar H.264 dosya uzantısıyla gönderilerek Facebook ya da Flickr üzerinden yayınlanabiliyor.
FİYAT VE ERİŞİLEBİRLİK
Adobe Photoshop Lightroom 4 Windows ve Mac için www.adobe.com/store’da kullanıma sunuldu. Yeni kullanıcılar için ABD’de ortalama fiyat 149 dolar olarak belirlendi. Üst sürüm fiyatı ise ABD’de 79 dolar.

Lightroom hakkında detaylı bilgilerin bulunduğu videoları izlemek içinKanal von AdobeLightroom - YouTubeadresi ziyaret edilebilir.

[TABLE="width: 1%"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/FONT]
[/LEFT]


Teknolojik Araştırmalar ve Haberler

MollaCami.Com