Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte Audi'nin elektrikli bisikleti




Audi elektrikli bisiklet üreterek teknolojide büyük bir adım daha atmayı planlıyor.

Son dönemde Audi R8’in hibrit versiyonu ve R18 e-tron ile elektrikli otomobillere olan ilgisini artıran Audi, şimdi de elektrikli bir bisikletle karşımızda. Yenilikçi teknolojileri ve agresif tasarımıyla dikkat çeken bu bisiklet, elektrik sayesinde şehir için taşımacılığında nasıl değişebileceğini gösteriyor.

Audi, geliştirdiği elektrikli bisiklete tanıtımın yapıldığı fuardan esinlenerek “e-bike Wörthersee” adını vermiş. Yenilikçi görünüşü kadar gövdede kullanılan malzemeler de yüksek teknolojili. Özel olarak karbon fiber malzemeden üretilen gövde, çok dayanıklı ve istikrarlı olmasına rağmen sadece 1.6 kg geliyor. Elbette karbon fiberi özel olarak uygulamak oldukça pahalı olduğundan bu bisikletin gövdesi birkaç bin avroya mal olsa gerek.


Audi, bisikletin içerisine bir yol bilgisayarı yerleştirmiş. Birçok sensörü takip eden bu bilgisayar, dokunmatik ekranı üzerinden hız, kat edilen mesafe ve yol açısı gibi bilgileri kullanıcılara sunuyor. Bunun yanında bir de dahili Wi-Fi modülü kullanılmış. Böylece akıllı telefonlar ile bisikleti kilitlemek ya da elde ettiğiniz süreleri Facebook’ta paylaşmak mümkün olabiliyor.

Dahili bilgisayar, sürüş modlarına göre elektrikli motorları da yönetiyor. E-bike Wörthersee’nin üzerinde 2.3 kW’lık güçlü bir elektrik motor mevcut. 5 farklı sürüş modundan ikisi bu motoru tek başına çalıştırarak aracı pedal gücü olmadan ilerletebiliyor. Audi’ye göre elektrik ile araç saatte 50 km hıza çıkabiliyor. Ayrıca hem pedal hem de elektrik gücünü kullanan ve maksimum güç sunan bir mod mevcut. Böylece bisikletin son hızı saatte 80 km’ye kadar çıkabiliyor. Audi, bisiklet cambazlarını da dikkate alarak bir de “Wheelie” modu geliştirmiş. Bu modda bisiklet tek tekerlek üzerinde kullanılabiliyor.


Audi’nin verilerine göre bisikletin üzerinde bulunan 530 Wh’lik batarya 2.5 saatte şarj oluyor. Ancak tam şarj ile gidilebilen mesafe açıklanmamış. Ayrıca Audi, bisikletin fiyatı ve üretim tarihi konusunda da bir bilgi vermedi.


teknolojinews


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com