Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Facebook'tan 'gizli servis' itirafı

Facebook'tan 'gizli servis' itirafı



Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook’un bölge yöneticilerinden Richard Allan, TBMM’de İnternet Araştırma Komisyonu’nun sorularını yanıtladı. Oturumda Allan’dan önemli bir itiraf geldi: "Özel durumlarda kişisel bilgileri gizli servislerle paylaşıyoruz."

ntvmsnbc
Facebook’taki bilgilerinizin size özel olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Facebook’tan çok merak edilen 'gizlilik' konusuyla ilgili bir itiraf geldi.

Ünlü sosyal paylaşım sitesinin Avrupa,Ortadoğu ve Afrika Politika Direktörü Richard Allan, yaptığı açıklamada 'özel durumlarda üyelerin kişisel verilerinin gizli servislere verildiğini' söyledi.

Allan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nda bir sunum yaptı.

Özel durumlarda gizli servislerle iş birliği yaptıklarını anlatan Allan, "Bu konuda ABD'nin kanunları geçerli. Çünkü merkezimiz orada bulunuyor. Özel durumlar halinde bir üyenin bilgilerini güvenlik güçleriyle paylaşabiliyoruz" dedi.

Allan, komisyon üyelerine hangi durumlarda bilgilerin paylaşıldığını da anlattı.

Yalnızca bu konuyla ilgilenen özel bir ekip bulunduğunu aktaran Allan, şöyle devam etti:

"Emniyet güçleriyle işbirliği yapmak çok önemli. Tüm ülkelerin gizli servisleri ya da güvenlik güçleri hayati bir durum söz konusu olduğunda bu birime başvuruda bulunabiliyor.Hayati önem taşıyan terör,çocuk kaçırma gibi bir durum söz konusuysa veri paylaşılabiliyor."


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com