Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Krem Karamel

Malzemeler :

• 100 g (2/5 su bardağı) tozşekerden hazırlanmış karamel
• 500 ml (2 su bardağı) süt
• 3 yumurta
• 2 yumurta sarısı
• 60 g (4 çorba k.) tozşeker
• 3-4 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)


Hazırlanışı :

Önce fırınınızı ısıtıp, 165 °C`ye getirin. Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün. Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin.

Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. 8-10 cm yüksekliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin.

Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartın.Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın.


bu tatlıyı hiç denediniz mi nasıl iyiyse ben de denyeyim kardeşim ;)

denemedim :-[
ama tadi güzele benziyor ;D

evet ;D

eline emeğine sağlık çok teşekkürler..

Rica ederim begenmenize sevindim.. :)


Tatlılar

MollaCami.Com