Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sakızlı Güllaç



Malzemeler:

• 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
• 2 litre süt
• 3 - 3,5 su bardağı toz şeker
• Sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu

Arasına

• 1 paket sakızlı muhallebi
• Yarım litre süt

Üzerine

• Nar
• Ceviz


Hazırlanması:

1. Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.

2. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.

3. Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)

4. Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.


portakalağacı.com

Bu güzel ve tatlı paylaşımınız için teşekkür ederiz kardeşim. Yalnız bu konu daha önce paylaşılmıştı buyrun burdan devam edelim. ::)
http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,23262.0.html

Menüyü yetiştirmeye çalışırken aratmayı unutmuşum;hakkını helal et kardeşim ::)

Linkten devam edelim inşaallah.. ;)

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,23262.0.html


Tatlılar

MollaCami.Com