Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Palyoço Külahı

[b]



[b]Malzemeler:

16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem
süslemek için;
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri


Hazırlanışı:


1. Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.

2. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)

3. Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).

4. Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

5. Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)

6. Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!

Alıntı...

degişik bişey eline saglık

ilginiz icin tesekkürler...:)


degişik bişey eline saglık


ilginiz icin tesekkürler...:)

Çok güzel görünüyor. İnşallah görüntüsünün güzel olduğu kadar yapılışı da kolay olur. Denemeye değer :)

Elinize emeğinize sağlık kardeşim.

elinize sağlık değerli kardeşim. ;)


Çok güzel görünüyor. İnşallah görüntüsünün güzel olduğu kadar yapılışı da kolay olur. Denemeye değer :)

Elinize emeğinize sağlık kardeşim.

çok zaman alan bir şeye benziyor. size afiyet olsun. eline sağlık


Tatlılar

MollaCami.Com