Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Sakızlı Güllaç
Malzemeler:
10-14 adet güllaç yufkası
2 litre süt
3,5 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı gül suyu
1 paket sakızlı muhallebi
yarım litre süt
Üzerine:
nar
ceviz
Yapılışı:
1-Süt ve toz şeker iyice ısınana kadar pişirilir.
2-Sakızlı muhallebi yarım litre süt ile hazırlanır.
3-Bir güllaç yufkası kırılarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirilir.
4-İkinci yufkaya da aynı işlem uygulanır.
5-Üzerine kepçeyle süt gezdirilir.
6-Yufkaların yarısı bitince üzerlerine muhalebi yayılır.
7-Geri kalan katları da tamamlanır.
8-En üst kata gelince artan süt içine gül suyu ilave edilerek güllacın üzerine gezdirilir.
9-Üzeri isteğe göre ceviz ve nar ilke süslenip servis yapılabilir.
Güllacımız servise hazırdır. Afiyet olsun...
eline emegine saglık gözyaşı kardeşim ;)
Sizin de gözlerinize sağlık şifaotu kardeşim. Afiyet olsun. :)
eline emegine saglık gözyaşı kardeşim ;)
eline emegine saglık gözyaşı kardeşim ;)