Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Narlı ve cevizli güllaç

[img width=500 height=420]http://img.blogcu.com/uploads/borulce_gullac3.jpg[/img]

Malzemeler:

10 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı:

1-Süt ve şeker kaynatılır.
2-Vanilin eklenip ılıtılır.
3-Bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serilir.
4-Üzerine bir kepçe ılıtılmışmış sütten gezdirilir.
5-Diğer yaprak bunun üzerine konulup tekrar süt gezdirilir. Bu işlem tüm yapraklar bitene kadar tekrarlanır.
6-Kalan süt en üstteki yaprağın üzerine dökülür.
7-Tepsi buzdolabında 1,5 saat bekletilir.
8-Servisten önce üzeri nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süslenir.


Güllacımız servise hazırdır afiyet olsun....

buda farklı güllaç tekrar eline emegine saglık gözyaşı kardeşim :)

Evet hangisi kardeşlerimizin daha çok hoşuna giderse onu deneyebilsinler sonra da bize nasıl olduğunu iletebilsinler diye farklı tarifleri ekledim. :) ;)
Sizin de gözlerinize sağlık şifaotu kardeşim. :)

cok güzel gözüküyor ellerinize emeginize saglik :)


Tatlılar

MollaCami.Com