Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Narlı ve cevizli güllaç
10 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı:
1-Süt ve şeker kaynatılır.
2-Vanilin eklenip ılıtılır.
3-Bir güllaç yaprağının parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serilir.
4-Üzerine bir kepçe ılıtılmışmış sütten gezdirilir.
5-Diğer yaprak bunun üzerine konulup tekrar süt gezdirilir. Bu işlem tüm yapraklar bitene kadar tekrarlanır.
6-Kalan süt en üstteki yaprağın üzerine dökülür.
7-Tepsi buzdolabında 1,5 saat bekletilir.
8-Servisten önce üzeri nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süslenir.
Güllacımız servise hazırdır afiyet olsun....
buda farklı güllaç tekrar eline emegine saglık gözyaşı kardeşim :)
Evet hangisi kardeşlerimizin daha çok hoşuna giderse onu deneyebilsinler sonra da bize nasıl olduğunu iletebilsinler diye farklı tarifleri ekledim. :) ;)
Sizin de gözlerinize sağlık şifaotu kardeşim. :)
cok güzel gözüküyor ellerinize emeginize saglik :)