Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çanakkale'de tarihe büyük saygısızlık !

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan Turgut Reis Tabyası'ndaki iki batarya ziyaretçileri yazı tahtası haline geldi. Bataryaların üzerine yazılan yazılar tepki çekti.



Çanakkale Savaşları'nın ardından Turgut Reis Zırhlısı'ndan sökülerek, boğazı koruması için Güzelyalı sırtlarına konulan iki batarya, ziyaretçiler tarafından tahrip ediliyor.

Bataryaların iç kısmına kimileri adını, memleketini okulunu yazarken, kimileri de şiir ve şarkı sözleri yazdı.

İl merkezine bağlı Güzelyalı köyü Çınarlı mevkisindeki bataryaların üzerine yazılan bazı isimler ile aşk yazıları tarihçilerin tepkisini çekti.

Tarih Araştırmacısı ve Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde birçok savaş yaşandığı için, ülkemizde bu tarz tarihi eserlerin çok fazla olduğunu ve insanlar tarafından değer görmediğini söyledi.

Kaşıkçı, bataryaların, 1936 yılında Mareşal Fevzi Çakmak tarafından 2. Dünya Savaşı'nın başlama ihtimali nedeniyle Turgut Reis zırhlısından sökülerek Çanakkale Boğazı'nı korumak için buraya konulduğunu belirtti.

Tarihi eserlerimizin değerini anlayamadığımızı ve yeterince koruyamadığımızı ifade eden Kaşıkçı, "Yabancıların elinde olsa fanus içinde saklarlar. Bizde ise ziyarete gidenler tarafından üzerlerine yazılar yazılıyor" dedi.


Kaynak:Cnnturk

maalesef insanlarımız duyarsız ne geçmişine ne geleceğine saygı sı var :(

bizim tarihimize olan saygımız bu işte..çok üzücü ya..

Ah!.. Ah!.. Ahde vefa nerde ? ???

Atatürk'ten kalan herşey her geçen gün yenilenirken, en güzel şekilde korunup saklanırken, gurur tablomuzdan kalanlara neden aynı muamele yapılmıyor ? :(

:-X


Tarih

MollaCami.Com