Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Denizler Kahramanı Turgut Reis / Ömer Faruk Yılmaz



Denizler Kahramanı Turgut Reis

Ömer Faruk Yılmaz
Çamlıca Basım Yayın


Turgut Reis’in kahramanlıklarının anlatıldığı bu eserde, onun denizciliğe başladıktan sonra Kuzey Afrika’daki faaliyetlerinden Preveze deniz muhârebesindeki yararlılıklarına, esaretten hürriyete uzanan günlerinden Mehdiye şehrini fethedişine ve Cerbe’de gemileri karadan yürüterek Avrupalıları şaşkına uğratmasına kadar bir dizi faaliyetleri anlatılmaktadır.

Osmanlı Devleti hizmetine girdikten sonra Trablusgarb’ı fethinden Fransa’ya yardım için Korsika seferine çıkmasına, Piyale Paşa ile üçüncü Fransa seferini gerçekleştirmesinden Cerbe muhârebesini zaferle süslemesi ve onun son seferi olan Malta muhârebesi ve buradaki şehadeti anlatılmaktadır.

Eser bir Osmanlı denizcisinden bahsettiği için umûmi hatlarıyla, Osmanlı donanması, donanmada bulunan gemiler ve donanmadaki rütbelerden de bahsedilmiştir.

Ayrıca Turgut Reis ile alakalı arşiv vesikaları ve Turgut Reis’in hayat kronolojisi de esere ilave edilmiştir. Bütün bunların yanında orijinal resimler, haritalar ile Osmanlı donanmasına ait minyatürler ve Turgut Reis resimleri ile eser ayrı bir kıymet kazanmıştır.


Tarih Kitapları

MollaCami.Com