Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bizim aile dergisi



Çağını aşan kadınlar


BİZİM Aile dergisi Mart sayısında son zamanlarda herkes tarafından sıkça kullanılan “güçlü kadın” kavramı üzerinde durdu. “Güçlü kadın ne demektir? Bir kadını güçlü yapan nedir? Kadın nasıl güçlü olur?” gibi soruların cevabını merak ediyorsanız bu sayı tam size göre.

Zeynep Çakır, kadının çağlarını aşabilecek kadar güçlü olduğunu örnekleriyle anlatırken, kadına güç katan değerler üzerine dikkat çekiyor.

Sosyolog Abdurrahman Aslan ile gerçekleştirilen röportajda, İslâm ve modernizm arasında kalan kadın anlatılıyor. İslâm Yaşar ise Risâle-i Nur tarihinden bir hanım olan Saniye Çolakgil’in hayatına ışık tutuyor. Nur Hacınebioğlu “Asıl cesur kadın” başlıklı yazısıyla insanı iç dünyasında bir değerlendirmeye dâvet ediyor.

Kapak dosyası dışında ilgiyle okuyacağınız diğer çalışmalar derginin sayfaları arasında sizleri bekliyor. Medya ve Toplum, Tefekkür, Çocukça Bakış, Hanım Hanıma, Düşünceler ve Hayatın İçinden sayfalarıyla bir nefeste okuyacağınız Bizim Aile dergisi Mart sayısında “güçlü kadın” kavramının içi dolduruluyor.


Yeni Asya Gazetesi




İnsana edep yakışır


Bizim Aile Dergisi Nisan sayısında güzel ahlâkın bir hasleti olan “edebi” ele aldı. “Kâinatın uğruna yaratıldığı Resul-i Ekrem’i (asm) dünyaya teşrif ettiği kutlu doğum haftasında şefaatine nail olabilme duâsı ile anıyoruz” diyen Bizim Aile Dergisi, Nisan sayısında Peygamberimiz’in (asm) ahlâkını örnek alarak yola çıktı.



“Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim” Hadis-i Şerifinden hareketle Resulullah’a olan sevginin ancak O’nu örnek almakla gösterilebileceğini ifade eden Bizim Aile dergisi, O’na benzemenin önemine değindi. O’nu sevmek, güzel ahlâkını örnek alarak O’na benzemekten geçiyor mantığından yola çıkan Bizim Aile dergisi, Efendimizin (asm) güzel ahlâkından: Saygı, merhamet, hoşgörü, hüsn-ü zan, edep, hayâ, sözünde durmak, kalp kırmamak, kavl-i leyin sahibi olmak, hayırlı insan olmak gibi bir çok konu başlığını ele aldı. Bu ay kapak konusu ise “edep” oldu.


Edebin ne olduğunu, ne olmadığını, günümüzdeki algısını, yaşantımızdaki yansımasını sorgulayan Bizim Aile, Sünnet-i Seniyye’ye ittiba boyutunda nerede durduğumuzu anlamaya çalıştı. Kadın Dünyası, Çocuk Hali, İlham, Hanım Hanıma ve Tarih sayfalarıyla zenginleşen Bizim Aile Dergisi Nisan sayısıyla yine dolu dolu.




Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!

BİZİM AİLE Dergisi üç ayları “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!” âyet-i kerimesiyle karşılıyor.

Manevî hayatın bu aylarda düzene girmesinin gerekliliğine değinen dergi, bunun için iman dairesinde hayır ve hayrat kazanmanın önemini anlatıyor.

Daimî olarak yapılacak nefsî muhasebenin bize kulluğumuzu hatırlattığını ifade eden sayfalar arasında, manevî hayatın dinamiklerinden olan doğruluğun İslâmiyetteki yeri sorgulanıyor.

“Dosdoğru olmak nedir?” sorusunun cevaplarını arayan Bizim Aile Dergisi, Haziran sayısında Eğitimci- Yazar Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın ile görüşüyor. Yaşanılan sorunlara Nebevî çözümlerden bir demet sunulan röportajda, doğruluğun koordinatları araştırılıyor.

Nur Hacınebioğlu, Risale-i Nur’da geçen ifadeler ışığında, doğruluğun imanın işareti oluşunu ele alıyor.

Haziran sayısında birbirinden önemli konulara değinen Bizim Aile Dergisi’nde ele alınan bazı konu başlıkları ise şöyle:
Ebru Olur’un internet bağımlılığı üzerine konunun uzmanlarıyla olan röportajdan alıntılar yapılırken; Asyalı muhtediler İslâmiyeti seçen insanların yaşadığı değişimi ve imanın verdiği lezzeti anlatıyor.

Not Defteri, mutluluğun ancak kendimize dürüst olmakla yakalanacağını anlatırken; Çocuk Hâli “enürezis” problemini anlatıyor.
Haziran sayısında doğruluk üzerine hadislere yer veren Bizim Aile Dergisi, “emin” vasfını hak edebilmek için gayret göstermenin önemine değiniyor…




Kulluğun zirvesi: Namaz


İNSANLARIN her geçen gün biraz daha fazla yorulduğu şu dünya hayatında ruhların dinlenmeye olan ihtiyacını hatırlatan Bizim Aile Dergisi, bu ay ki sayısında namaz konusunu işledi. Dalından düşen yaprak misali akıp giden günlere dikkat çeken dergi, namazın zamanları tanzim edişini de fark ettiriyor.

Derginin sayfaları arasında namazın nefse ağır gelmesine rağmen, kişinin kendisiyle baş başa kaldığı zamanı yine namazın sağladığı anlatılıyor. Her namaz vaktinde kulun Rabbiyle buluşmasının önemi ise hadislerle ele alınıyor. Manevî ayların en güzel bir şekilde değerlendirilmesinin namaza verilen önemle başladığını anlatan Bizim Aile Dergisi, mü’minin sadece namazla Mi′racı yaşadığının da altını çiziyor.


NAMAZ İNSANLIĞA NİMETTİR
Kapak dosyasını Yeni Asya Gazetesi yazarı Süleyman Kösmene ile yapılan röportaj oluşturuyor. Namazla ilgili gelen sorulara verilen cevapların şekillendirdiği bu röportaj, namazın nimet oluşuna da dikkat çekiyor. Nur Hacınebioğlu, ‘namazda doğmak namazla ölmek’ çalışmasıyla ibadetin hayatımızdaki önemine dikkat çekiyor. Kapak dosyasında devam eden çalışmalarla namaz konusunu çeşitli yönleriyle ele alan dergi de yer alan diğer konu başlıkları ise şöyle:

Evlilik sayfasında evlilikte mutlu olmanın yolları anlatılırken, Çocuk Hâli annelere yardımcı olmaya devam ediyor. Aysun Çelebi’nin 4+4+4 eğitim sistemi üzerine Eğitimci Zeki Gürsül ile yaptığı röportaj ebeveynlerin sorularına cevap veriyor. Ramazan sayfası sağlıklı Ramazanlar dilerken, Sağlık’ta sezaryen ele alınıyor.

Kültür Sanat, Hayatın İçinden ve Tefekkür sayfalarının renklendirdiği Bizim Aile Dergisi, Ramazan ayına namazın arındırdığı ruhlarla hoş geldin diyor. Kültür Sanat Servisi




Bizim Aile Ağustos sayısı çıktı...

Dergimiz bu sayıda "iyi insan yetiştirmek" nasıl olmalı ve insanın tekamül sürecinde bu düşünce nerede yer almalı sorularına cevaplar arıyor. Bununla ilgili uzmanların röportajlarını ve yazılarını okurları ile buluşturuyor.
Aynı zamanda içinde bulunduğumuz mübarek ay Ramazan'ın iklimini de sayfalarına taşıyor.

İçeriği bunlarla da sınırlı kalmıyor elbette

. "ilham", "çocuk hali", "sohbet", "kültür sanat", "hanım hanıma", "anne günlüğü", "bebeğim", "hayatın içinden", "nurdan sayfalar", "düşünceler", "kainat eczanesi", "dekorasyon"

sayfalarında yayınlanan farklı konular da ilgililerini bekliyor.







BİZİM AİLE EYLÜL SAYISI ÇIKTI


Yeni bir eğitim yılına girdiğimiz şu günlerde çantalardaki eksiklikler tamamlandı, dolaplarda dip köşelere konulan formalar çıkarıldı, yıkandı ve ütülendi. Yeni okula başlayacaklarda ilk defa yaşayacakları deneyimin ürkekliği ve tedirginliği görülürken, senelerini devirmiş olanlar tatilin rehavetini arkadaşlarını görecek olmanın heyecanı ile giderdi.

Yeni bir eğitim yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, Bizim Aile Dergisi olarak, okullarımızı ve yeni eğitim sistemimizi konuşalım, çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve şekillendirdiğimiz bu kurumlarımızın olurlarını ve olmazlarını tartışalım istedik.
Bu sebeple, eğitim kurumlarımız ve sistemimizle ilgili medyada çarpıcı fikirleri ve söylemleri bulunan DES Genel Başkanı Sayın Gürkan Avcı’ya sorularımızı yönelttik ve kendisi ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik. Akademik bilgi vermenin yanında okula düşen görevler ve bunlar için gerekli projeler hakkında konuştuk. Konuşmaya başlamışken 4+4+4 eğitim sistemine de uğradık ve okulun etik eğitimindeki yerini sorguladık.

Yazarımız Feyzanur Söğüt ise konuya daha farklı bir açıdan yaklaşarak güzel bir yazı hazırladı bizlere ve yeni eğitim sisteminin eleştirilen yönlerini dile getirdi.
dergimizin diğer sayfaları da her zamanki gibi ilgi çekici konuylarıyla siz okurlarmızı bekliyor...

“Çocuk Eğitimi”nde, özgüven ve enaniyet ayrımına dikkat çekilerek, eğitimde özgüvenin nasıl olması gerektiğine dair fikirler aktarılıyor.

“Kadın Dünyası”nda dünya nimetlerine bakan gözümüzün nasıllığına şahit oluyoruz. Yazın sıcağından sonbaharın serinliğine geçerken, “Tefekkür” sayfamızı ise “su”ya ayırıyoruz.

Çocuklarıyla oyun oynamayı seven ebeveynlerimizi ise “Çocuk Dünyası”nda anlatılan oyunları öğrenmeye bekliyoruz. “Anne Günlüğü”nde, bir annenin düşüncelerine, onun mana iklimlerine ortak ediyoruz sizleri. Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş ile yaptığımız “Sohbet”te ise, çocuğa konulan isimler ve önemine kulak veriyoruz.

Bizim Aile Dergisi olarak yeni eğitim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olması temennimizle…


Süreli Yayınlar

MollaCami.Com