Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Galatasaray mı, Fenerbahçe mi?




SÜPER Final Şampiyonluk Grubu′nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bugün yapılacak ve şampiyonun belirleneceği derbi Türkiye′yi ekranlara kilitliyecek.

ŞAMPİYON KİM OLACAK?

SÜPER Final Şampiyonluk Grubu′nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bugün yapılacak ve şampiyonun belirleneceği derbi Türkiye′yi ekranlara kilitliyecek. Şükrü Saracoğlu Stadı′nda saat 19.00′da başlayacak dev maçı ünlü hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Bugünkü derbide evsahibi Fenerbahçe′ye her türlü galibiyet şampiyonluğu getirecek. Beraberlik halinde ise şampiyon Galatasaray olacak. Bu maç öncesi 3 maç ceza alan ancak Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim takımın başında sahaya çıkacak.

325 MAÇ GAZETECİ İZLEYECEK

Dev karşışlaxşma için Türkiye Spor Yazarları Derneği′ne (TSYD) yoğun biçimde akreditasyon başvurusu yapıldı. Derbiyi, İslam Çupi Basın Tribünü′nün kapasitesi oranında 175 gazeteci ile saha içinde 150′ye yakın foto muhabirinin takip edeceği, basın tribününe yapılan birçok başvurunun ise kısıtlı kapasite nedeniyle geri çevrildiği açıklandı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Şampiyonun belirleneceği derbi için gerekli güvenlik önlemleri saat 15.00′ten itibaren alınacak. Stat giriş kapılarının saat 16.00′da açılacağı müsabakada toplam 3 bin 327 özel güvenlik ve polis personelinin görev yapacağı bildirildi. Statta gerekli polis kamerasının yanı sıra 185 salon kamerasının da tespit çalışması yapacağı kaydedildi.

GALATASARAY TARAFTARI YOK

Şampiyonluk derbisinde konuk Galatasaraylı taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı′nda takımlarını destekleyemeyecek.Dört büyük kulübün kendi arasında yaptığı anlaşma gereğince, sarı-kırmızılı taraftarlar stada alınmayacak.

BÜTÜN BİLETLER TÜKENDİ

Derbiye ev sahibi Fenerbahçeli taraftarlar çok büyük ilgi gösterdi. 66 ile 305 lira arasında değişen fiyatlarla hafta içi Biletix′ten sadece Fenerbahçe kongre üyeleri, Fenerbahçe Taraftar Kart ve Fenercell üyeleri için satışa sunulan biletler anında tükendi, genel satışa bilet kalmadı. 50 bin koltuk kapasiteli Şükrü Saracoğlu Stadı′ndaki maçlar için sezon başında yaklaşık 34 bin kombine kart satan sarı-lacivertli kulüp, derbi satışlarıyla önemli bir gelir elde etti.

Kazanan servete konacak

GALATASARAY, Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmadan istediği sonuçla ayrıldığı taktirde, şampiyonluğun yanı sıra büyük de bir maddi gelirin de sahibi olacak.

Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe ile deplasmanda yapacağı karşılaşmadan galibiyet ya da beraberlikle ayrıldığı durumda, hem kendisine gönül verenleri sevindirecek, hem de kasasına büyük miktarda para koyacak.

Süper Lig′de mücadele ettiği için lige giriş parası alan ve ligde elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primlerini kasasına koyan Galatasaray, mutlu sona ulaşması durumunda, şampiyonluk primi, kazandığı şampiyonluk sayısına göre alacağı prim, UEFA Şampiyonlar Ligi′ne doğrudan katılma hakkını elde edeceği için buradan gelecek gelir ile bu sezon 100 milyon lirayı aşkın bir gelir kazanacak.

F.BAHÇE DE AYNI PARAYI ALACAK

Fenerbahçe de Süper Final Şampiyonluk Grubu′nun son maçında Galatasaray′ı yenerek şampiyonluğu elde etmesi, sarı-lacivertli kulübe önemli bir maddi gelir kazandıracak. Sarı-lacivertli ekipte ′′Futbolda şike′′ davası sürecinin yaşandığı 2011-2012 sezonunda yaşanılan sıkıntıların ardından elde edilecek şampiyonluğun anlamı oldukça büyükken, ligi zirvede tamamlamanın kulübe ekonomik anlamda da önemli bir getirisi olacak. Futbol takımının başarısı kulübün kasasına yaklaşık 100 milyon liranın üzerinde bir getiri sağlayacak.

Şampiyonluk kupasını Demirören verecek

FENERBAHÇE ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Final maçından sonra, şampiyona kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören verecek. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yarın saat 19.00’da başlayacak olan ve şampiyonun belirleneceği maçı, Yıldırım Demirören başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, stadyumda birlikte izleyecek.

Maçın bitiminin ardından düzenlenecek törende, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, 20112012 Spor Toto Süper Lig Şampiyonu olacak takımın kaptanına şampiyonluk kupasını takdim edecek.

Lig sezonunun kapanış maçının gerçek bir final olacağına dikkat çeken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gerek Fenerbahçe gerekse Galatasaray’ın bu sezon ortaya koydukları performansın her türlü övgüye değer olduğunu belirtti.


Yeni Asya Gazetesi


Spor Haberleri

MollaCami.Com