Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ESKİ MİLLİ TAKIMLAR TEKNİK DİREKTÖRÜ PİONTEK:Futbolda play-off sistemi çok zor

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Sepp Piontek, Türkiye’de bu yıl uygulanan play-off sistemini değerlendirirken, “Futbolda play-off sistemi çok zor” dedi.


Sepp Piontek, Vodafone International Kuşadası Cup için geldiği Kuşadası’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvaya katılan genç yetenekleri görme fırsatı bulduğunu belirtti.

Bazı Türk futbolcuların çok hızlı ve kabiliyetli olduğunu ifade eden Piontek, turnuvaya Avrupa’dan katılan ekiplerin de taktik ağırlıklı oynadığını gözlemlediğini söyledi. Piontek, Türkiye’de Süper Lig’de bu yıl uygulanan play-off sistemini değerlendirirken şunları söyledi: “Bir oyuncunun bir sezon oynayacağı maç sayısı 34’tür.


Bunun üzerine kupa maçları ve milli maçlar da ekleniyor. Tüm insanlar milli takımın başarısız olduğunu söylüyor, yazıyor. Peki bu oyuncular ne zaman milli maç trafiğine hazırlanacak. Tüm dünyada play-off sistemini başlatan ülkeler sonradan bu sistemi kaldırdı. Futbolda play-off sistemi çok zor. Oyuncular iyi oynamazlarsa başarı gelmezse idareciler ve seyirciler memnun olmaz ve basın da iyi şeyler yazamaz. Futbola olan heyecan hiçbir zaman kaybolmamalı.”


TURNUVA
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Vodafone International Kuşadası Cup’ta, elit (14 yaş) kategori finalinde Bursaspor, Danimarka temsilcisi Brondby’i 1-0 yenerek geçen yılın ardından tekrar şampiyonluğu kazandı. Bursaspor’un finaldeki tek golünü Sercan kaydetti.


TÜRK FUTBOLU GÜÇLENDİ

Piontek, Türk futbolunun son dönemdeki durumunun sorulması üzerine, “Türk futbolu ve Türk takımları Avrupa’daki tüm ekipleri yenecek güce geldi. Elbette maçlar kaybedeceklerdir. Milli takımın son dönemdeki başarısızlığı, duraklama devresi geçirmesi tüm takımlarda olabilir ama önümüzdeki süreçte iyi maçlar çıkarabilirler” dedi.


EROL DOYURAN-KUŞADASI


Spor Haberleri

MollaCami.Com