Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BEDİR DÖNÜŞÜ

Bedir donusunde efendimiz kucuk cihaddan buyuk cihada donuyoruz buyurmuştu.

Nasıl bir savaştıki donülen bedir gibi kanli zorlu bir savas onun yaninda kucuk savas olarak isimlendiriliyor ona buyuk savas unvani yakistiriliyordu.

Sahabe i kiram saskin bir halde hal diliyle nasil yani diyen gozlerle bakmisti tarihin sahid oldugu en buyuk kumandana Sonrasında zamanin sahid olabilecegi yegane cagda altin cagda yasadiklarindan oturu sahid olamadilar savasin bu turlusune cunku onlar peygamberlerden sonra en ustun insan olma vasfina sahiptiler.





bilmezdiler bizim gibi en ustun hatta tek ustun olabilmek ugruna yapılan hainlikleri.Bas olma sevdasina nice baslardan gectigimizi

. Son kurusuna allah icin tasadduk eden hz ebubekir in hic aklina gelmezdi bu kadar parayi sadaka verdim diye efendimize anlatip statusunu yaptigi hayirla yukseltmeye calismak. Eger aklina gelseydi zaten imam azam gibi 1 ekmege degismek isterdi yaptigi 40 haccin sevabini.yada diger ismi hatirimda olmayan allah dostu gibi 30 yil on safta kildigi namazini hice sayip kaza ederdi.

Peki bize ne oldu da hangi hale girdikte hangi dine uydukta yaptigimiz yarim yamalak hizmetimizle kendimizi islamin fedaisi en dogru savunucusu zanneder hale geldik ve bize sena etsinler diye bir adim bile atsak hocalarimiz buyuklerimizin yaninda bunlari ballandirarak anlatmaya basladik.

İnsanlarin beser ve sasar olduklarini unutup bir yerlere gelebilmek icin dinde bir mezhepte bir tasavvufta bir kardesimizin ayağını kaydırıp cevrede kotu bilinmesi için turlu tuzaklar kurar olduk.

Sahabe hayatindan dem vuran biz tesbih elimizde zikir dilimizde mursidimizin onunde boynu bukuk otururken hic utanmadik beni nasil daha iyi bilirler ve nasil en iyi derler tasasina dusmekten. Bizi yüzümüze karsı överlerken mütevazi bir yüz ifadesiyle estağfirullah dedik fakat yaratan bildi egomuzun nasılda tavan yaptığını. Alemlerin sultani boşunamı yüzüne toprak atin dedi övmek yerine kardeşinizi.

Varmiydi sahabe i kiram icinde on plana cikabilmek icin yalan soyleyen kusurunu kabul etmemek icin iftira atan.suclu olupta sucunu ortaya cikarani ayiplayan

Gösteris ve şöhret afetinenden gözleri körelip sohbetine katilanlarin sayisinin fazlaligiyla buyudugunu hatta koskoca oldugunu dusunen yoktu tabiyki Hz ebubekr ve ali birbirlerini ovmekten kapidan ilk giren kim olacak diye bir gun boyunca karar verememislerdi.

ayni konumda biz olsaydik allah icin soralim kendimize yer yuzunde kendimizden daha layik kimse bulabilirmiydik oncelik vermek icin hangi makamsa o makam..

Kisaca okuduk okuduk!! cahillik gitti fakat ahmaklık baki kaldi bizde.

Nasılmı eğer ahmaklık olmasaydı bizde kendimiz ayıp batakliginda cirpinirken kardesimizin gozundeki capakla ugrasmazdik. islam yucelsin diye calisanlarin kucuk buyuk farketmez yoluna tas koymazdik takilip dussun herkese rezil olsun diye.( Devam edecek)

NURCAN BALIM

Ah şu benliğimizi bi alt edebilsek,
işte o zaman bu hizmetleri kendimize maal etmeyiz..
Halbuki düşünsek bizden önce hizmetler yürümüyomuydu,
bizden sonrada yürümeyecek mi..
hizmetmi bize yoksa biz mi hizmete muhtacız..
kendi acizliğimizin bile farkında olmadan nasıl hizmet ediyorum deriz..

makaleler çok güzeldi..sizin emeğinize yazanın yüreğine sağlık..


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com