Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


red ve kabulun saptirimis dusuncelerini bu sitede gormek istemiyorum !!!!!

red ve kabul un konuari saptirarak arada hakikati yazip insanlarin gozunu boyayip sapik fikirlerle karistirdigina inaniyorum... ornegin alimler olayini defalarca anlatildigi halde bu alim ne demis su ne demise bakiyolar peygamber efendimiz sav ve kuran ne demis diyerek konuyu saptiriyor... bir cesit oyun oynuyor ve yaptigi herseyin farkindayim.. eger hafizaniz gucluyse butun yazilari kafanizda tutarsaniz en azindan temelini ne demek istedigimi sizde anlayacaksiniz... insanlarin kafasini karistirmasina hayir diyorum bu insan susturulmali yani siteden atilmali

: ))

hangi sözlerimizi çürüttünüz de bunu söylüyorsunuz? veya hangisine ilmi bir cevap verdiniz?

İşinize gelmedi mi; istemezük, adaletli olun

yöneticiler istemiyorlarsa da gereğini yaparlar biz de gideriz sorun değil

ilmi cevap vermeme gerek yok.... i fersat ve basiret sahibi olan herkes yanlisi dogruyu birbirinden ayirabilir....sadece sizin hakkinizda analezim bu.... iyi niyetli oldugunuzu dusunmuyorum... bir cok insanin hafizasi guclu olmayan insanin kafasini karistirmasina izin vermemek adina bunu talep ediyorum...

kafa karışıklığı iyidir aslında, yani bunu alaya almak için söylemiyorum, düşünmenizi sağlar.

Size kızmıyorum zira biliyorum ki; Bazı düşünce ve inançları sarsarsanız tepki almanız tabiidir.

Vahye muhatap olan çoğu kimse de sizin tavrınızın aynısını sergilediler, hatırlayın Peygamberler için ne demişlerdi;

deli, mecnun, ne söylediğini bilmiyor, aramıza fitne sokuyor, evladıyla babasını birbirine düşürüyor, duymadığımız ve bilmediğimiz şeyleri söylüyor, sihirbaz, fitneci, atalarımızdan böyle şeyler duymadık vs.

orda sia nin sapik dusuncelerini bulmuslar yazmislar onu bile napip edip hak mis gibi gostermeye calisiyorsunuz bu yeterli mi? sizin iyi niyetli olup olmadiginiza.... bakin saniyormusunuz zumrudu anka nin goruslerine yuzde yuz katiliyorum ornegin bi evliya konusunda ayrismam var ... yada isikcilarin her sozune inandigima... bosnak asilliyim aliya izzet begovic hakkinda bircok yazimis sey var isikcilar tarafindan...eger bosnayi bilmesem ve Aliya izzet begovic i bilmesem inancagim .... aliya izzet begovic in yanlislari var mi evet var(bilmeyerek okudugu kitaplardan etkilenmesi)... ama onu musluman deil bir reformcu olarak gormeleri benide sinirlendirir...buda demek oluyor ki onume gelen her yemi yemiyorum ... sizin atiginiz yemleride yemiyorum...

orda sia nin sapik dusuncelerini bulmuslar yazmislar onu bile napip edip hak mis gibi gostermeye calisiyorsunuz bu yeterli mi?


kitapci şia konusunda ne yazdığımı size aktarayım. Allah'tan korkun, aşağıdaki sözlerimden onları hakmış gibi göstermeye çalıştığımı da nereden çıkarıyorsunuz?


seyyah99 kardeş doğru söylüyor Gulat-ı Şia'nın Müslümanlığına şahitlik etmeyiz.

seyyah99 kardeşin "Tanidigimiz caferilerle aramizda itikati farklilik mevcuttur fakat hicbirinden hasa Hazreti Ali'yi ilah kabul ettiklerine dair bir ifade veya emare görmedim." sözleri doğru değildir. Hz Ali'yi ilah kabul etmemeleri yetmez onları Müslüman olarak kabul edeceksek aynı şekilde itikatta da farklılığımızın olmaması gerekiyor. Zira itikat ve iman dediğimiz şey tektir, itikatta yani iman'da ihtilaf olmaz, sana göre bana göre bir iman olmaz, hele hele itikatta mezhep diye birşey söz konusu dahi olamaz. İtikadı ilgilendiren naslar muhkem ve herkesin anlayacağı şekilde açık olmalıdır ve içerisinde asla zanna yer verilmemelidir. Fıkhı ihtilaf belki bir anlamda caizdir ama itikadi ihtilaf söz konusu dahi olamaz.

Ben bu zamana kadar akidesi sağlam tek bir şiaya rastlamadım. Ama bazı kardeşlerim, çok azınlıkta dahi olsa akideleri düzgün şiaların olduğunu hepsini tekfir edemeyeceğimizi söylüyorlar. Bu sebeple hepsini zan altında bırakmak Allah-u alem doğru değildir. Ama şunu da sormadan edemiyorum; madem akideleri düzgün şialar var neden her türlü şaibeleri üzerine çeken "şia" ile kendilerini tanımlıyorlar? Mesele Ehl-i Beyti ve Hz Ali'yi sevmekse vallahi bizler de onları seviyoruz. Diğer bütün sahabeleri sevdiğimiz gibi. Hiç birisinin arasında ayrım yapmıyoruz.

Müslümanlar tarihten ibret alacağına maalesef tarihte yaşıyorlar.

okumamistim bunu....ozur dilerim ...

okumamistim bunu....ozur dilerim ...


estğ. kardeşim olabilir sorun değil

Kalsın kitapçı kardeşim. Daha ağzının payını almaya ihtiyacı var.

bilmiyorum cok yuvarlatiyor bazi seyleri

Münafıklık zor zeneattir.

ne demek istiyorsun sen ya? ne munafigi?

Münafıklık zor zeneattir.

: ))

hangi sözlerimizi çürüttünüz de bunu söylüyorsunuz? veya hangisine ilmi bir cevap verdiniz?



çürük bir meyva tekrar çürütülemez


Site Hakkında İstek ve Görüşler

MollaCami.Com