Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BAŞLICA MEŞHUR ŞİA FIRKALARI

Hiç biri uydurma değildir. İddiacı iddiasını ispat etmekle mükelleftir.

zumrudu anka google amcaya sor hemen siiere ait bir site goreceksin orda aciklamislar

Anlamadım. Özelden link at.

Zümrüdü Anka kardesim, Mustafa Uysal'in 73 firka adli kitabini tavsiye ederim size.

Ashabı küçük görmek, onların yolundan gitmemek, külliyen cahil olduğu halde kendine alimmiş havası vermek ve kendi noksan aklının dinini türetmek isteyenler; mal bulmuş mağribi gibi "vay bak hadis zayıfmış, tamam o zaman Ashabın izinden gitmemeye onay çıktı" derler.

Bir hadisin uydurma olduğuna ulema ilk önce ravinin veya ravilerin güvenilir olup olmadığına göre karar verirler. Yoksa o hadiste geçen cümlenin manasına göre değil. Hadisi aktaran raviler güvenilir değilse o hadis sahih kabul edilmez. Ama bunun o hadisin verdiği mesajla alakası yoktur. Rivayetçilerin bozukluğuyla alakalıdır.
Yoksa bu manayı içeren çok hadisler söylemiştir Peygamberimiz. Hadisi geç, ashabın büyüklüğünü anlatan ayet-i kerimeler var. Kuran'dan başkasını tanımayan sapıklar engin ilimleriyle bir zahmet o ayetlere baksınlar, bizlere yük olmasınlar.

seyyah kardesim o siteyi zumrudu anka ya verdim ... inan oyle yorumlar yazilmis ki caferiler kanin donar...ornegin hz omeri kotulemisler hz fatima annemiz hz omer tarfindan tekmelenerek karnindaki bebegi dusurmus... hz omer in musluman olmadan onceki tavirlarinida kanit gostermisler mesala biri kizini diri diri gommesi ve diyolar ki hz ali ise dogar dogmaz hz muhammed sav kucagina verilmistir boyle gunahlar islemistir ... ay neler neler .... agliyacam nerdeyse... caferilieri daha yakindan tanirsin

Konunun kaynağı: Redd-i Revafid Risalesi (Rafizilere -yani Şiilere- reddiye), İmam-ı Rabbani, s.48-49-50-51


Şii Mezhepleri

MollaCami.Com