Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şia mezhebine ait eserlerden Şiilerin temel inançları

Körler sağırlar birbirini ağırlamış bakıyorum.
Mümin müminin aynasıdır. Kötü söz ve kötü niyet sahibini bağlar.

"Allah’ın has kulları o kimselerdir ki, yeryüzünde sükûnetle yürürler ve câhiller kendilerine laf attığı zaman, “Selâmetle” deyip geçerler." (Furkân sûresi,63)
SELAMETLE!

Münafıklık zor zeneattir.

seyyah99 kardeş doğru söylüyor Gulat-ı Şia'nın Müslümanlığına şahitlik etmeyiz.

seyyah99 kardeşin "Tanidigimiz caferilerle aramizda itikati farklilik mevcuttur fakat hicbirinden hasa Hazreti Ali'yi ilah kabul ettiklerine dair bir ifade veya emare görmedim." sözleri doğru değildir. Hz Ali'yi ilah kabul etmemeleri yetmez onları Müslüman olarak kabul edeceksek aynı şekilde itikatta da farklılığımızın olmaması gerekiyor. Zira itikat ve iman dediğimiz şey tektir, itikatta yani iman'da ihtilaf olmaz, sana göre bana göre bir iman olmaz, hele hele itikatta mezhep diye birşey söz konusu dahi olamaz. İtikadı ilgilendiren naslar muhkem ve herkesin anlayacağı şekilde açık olmalıdır ve içerisinde asla zanna yer verilmemelidir. Fıkhı ihtilaf belki bir anlamda caizdir ama itikadi ihtilaf söz konusu dahi olamaz.

Ben bu zamana kadar akidesi sağlam tek bir şiaya rastlamadım. Ama bazı kardeşlerim, çok azınlıkta dahi olsa akideleri düzgün şiaların olduğunu hepsini tekfir edemeyeceğimizi söylüyorlar. Bu sebeple hepsini zan altında bırakmak Allah-u alem doğru değildir. Ama şunu da sormadan edemiyorum; madem akideleri düzgün şialar var neden her türlü şaibeleri üzerine çeken "şia" ile kendilerini tanımlıyorlar? Mesele Ehl-i Beyti ve Hz Ali'yi sevmekse vallahi bizler de onları seviyoruz. Diğer bütün sahabeleri sevdiğimiz gibi. Hiç birisinin arasında ayrım yapmıyoruz.

Müslümanlar tarihten ibret alacağına maalesef tarihte yaşıyorlar.


Aciz hocamiz itikat ile alakali olarak gerekli aciklamayi yaptigindan ben meselenin özüne dair sizin bakis perspektifinizden kisace anlatmak istedigimi ifade etmeye calisayim.

Siia firkasi sapiktir.
Bu sapik firkanin icinde sapkinlikta ileri giden malumunuz gulat kismi vardir.
Hazreti Ali'ye ilahlik nisbederler...bunlarin hükmü dinden cikmislardir.
Fakat bu ilahlik meselesi siianin tümü icin gecerli degildir.
Sapik olsalar bile örnegin Caferi kolu böyle birseyi kabul etmez.
En azindan bilgimiz dahilinde bunun böyle oldugunu ifade etmek isterim.

Lütfen siiayi veya caferiyyeyi savundugum gibi bir algi olusmasin.
Bu benim tabiatima aykiri bir durumdur.
Ben yalnizca, aradaki farki dile getirmek istedim ki bu ilahlik noktasindan yola cikarak bütünüyle siianin böyle olmadigini anlayalim diye....bir kismi sapik, diger bir kismi sapiklikta küfür sinirini asmis....


Şii Mezhepleri

MollaCami.Com