Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnsanları partilere değil Allah'a davet ediniz!

İnsanları partilere, mezheplere, tarikatlere davet etmeyin Allaha davet edin çünkü bütün Peygamberler İnsanları ALLAHA Davet etmişlerdir.. İmam-ı Humeyni.

Peygamberimiz s.a.v. bir hadis-i şerifinde şöyle buyurur:
"Ümmetim, sapıklık üzerinde bir araya gelmez. İhtilâf gördüğünüz zaman size 'Sevâdu'l-A'zam' (en büyük olan ve hak üzere bulunan topluluğa katılmayı) tavsiye ederim." (İbn Mâce. Fiten. 8)

'Sevâdu'l-A'zam', Sırât-ı Müstakim metodunu benimseme hususunda görüş birliği içinde bulunan topluluk olarak tefsir edilmiştir. (İbnü'l-Esir, en-Nihâye, II, 419)

Peygamberimiz, cemaâte, Sevâdu'l-Azam’a tabi olunmasını emretmiştir.
Cemaât; ilk dönemde, sahabîler; sonraki dönemlerde ise sâlih amel sahibi bilginlerdir.

DAVET EDEN RASULULLAH S.A.V.'TIR. BOŞ BOŞ KONUŞACAĞIM DİYE NERELERE DİL UZATTIĞININ FARKINDA BİLE DEĞİLSİN.

SEN RASULULLAH'IN APAÇIK BEYANLARI VARKEN HUMEYNİ GİBİ SAHABEYE SÖVENLERİ TERCİH EDİYORSAN O SENİN BİLECEĞİN İŞ.

Kuran da birleşilecek şeyin İslam ve Kurandır...

KURAN YETERLİ MİDİR?

Sahabe’den İmrân b. Husayn r.a., -Bize Kuran yeterlidir sünnete gerek yoktur- diyen bir adama şöyle seslenir:
"Ahmak herif! Sen Kuran'da öğlen namazının dört rekât olduğunu, kıraatinin gizli okunacağının hükmünü bulabilir misin? Kuran bize çok şeyleri müphem bırakmış, sünnet onları açıklamıştır."

Abdullah b. Mesud r.a. "Allah'ın, yaradılış şeklini değiştirenlere lânet ettiğini" haber verirken bir kadın "bunlar Kur'an da var mı?" diye sorar. Abdullah b. Mesud şöyle der: "Var tabii, sen şu âyeti okumuyor musun: "Rasûlullah size neyi emrederse onu yerine getiriniz neyi yasaklarsa ondan kaçınınız.'' (el-Haşr, 59/7; Abdullah b. Zeyd, Sünnetü'r-Resûl Şakîkatu'l-Kur'ân, s.54)

Peygamberimiz s.a.v. kendi sünnetine uyulmasını emrettiği gibi, kendi ashabına da uyulmasını emir buyurmuştur. Ashâb’a uyulduğu takdirde, insanları doğru yola götüren gökteki yıldızlara benzetilmiştir.

"İçinizde benden sonra yaşayanlar birçok ayrılıklara şahit olacaktır. Size sünnetimi, hidâyete erdirilmiş, doğru yolu bulmuş halifelerinin sünnetini (yolunu) tavsiye ederim. Ona sımsıkı sarılın, âdeta dişlerinizle tutun, sonradan çıkacak şeylerden sakının. Çünkü her uydurma, bid'at; her bid'at sapıklıktır." (Ebû Dâvûd, Sünne, 5)

size kalırsa hurafelerde birlik sağlamak istersiniz..

mevladi benim bi babam var 50 55 yaslarinda onun kafasini degistirmek cok zor hani yastan midir nedir..? anlatirsin anlamaz felan... biran babama benzettim seni mevladi kardesim :)

Bize kalmış olan bir şey yok. Hepsi Allah ve Rasulü'nün ve "Onlara uyun!" diye emir buyurduğu Sahabe-i Kiram'ın görüşüdür.

önemli olan ameldir...
hangi mezhebe, hangi tarikate, hangi, hizbe neyin nesine mensup olursan ol FASARYADIR ..önemli olan AMELDİR yoksa bilgi Hammalıktır

Amel de Allah ve Rasulü'nün ve kendilerine uymamız emredilen Sahabe'nin öğrettiği gibi olmazsa sadece sportif hareketlerden ibaret kalır.
Ele maddi ve manevi hiç bir şey geçmez.
ÖNEMLİ OLAN DOĞRU YOLDA OLMAKTIR. DOĞRU YOLDA OLMAYANIN AMELİ HİÇBİR İŞE YARAMAZ.

ne kadar KARŞIT gibi olsam da hepinizi Tereddütsüz Allah için SEVİYORUM..
aramızda ki İHTİLAFLARA rağmen hepinizi ALLAH için SEVİYORUM

İnsanları partilere, mezheplere, tarikatlere davet etmeyin Allaha davet edin çünkü bütün Peygamberler İnsanları ALLAHA Davet etmişlerdir.. İmam-ı Humeyni.


Bu söz bana hristiyanlığın bozguncusu PAVLOS'un sözünü hatırlattı.. özetle insanlara bazen doktor bazen avukat, bazen hasta olarak yaklaşın.. onların dinlerinden saptırmak için her yol mübahtır..

Bugün türkiyede şii'lik propagandası yapanlar, humeyninin yukarıdaki stratejik sözünden yola çıkarak pavlos gibi hareket etmekteler. Bazen bir kuran tefsicisi bazen bir hadisci bazen hanefiyim diyerek her yolu deneyerek insanlara yaklaşmaya çalışmaktalar

En büyük stratejileri ise insanları Allah'a davet ediyormuş gibi yaparak kandırmak. Ve silahları da KURAN.. mızraklarının uçlarına kuran ayetlerini takarak şiiliğin itikadi ve ameli inançlarını bizlere pompalamaya çalışmaktalar..

Başlarında da mustafa islamoğlu bunların.. bir dönem de vahhabiliğin propagandacıları meşhurdu.. şerreddin karamanlar gibi :)


Şii Mezhepleri

MollaCami.Com