Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Günlük vitaminler

İşte o liste...

A Vitamini: Göz için gereken temel vitamindir. Büyüme, üreme, bağışıklık sistemi koruması, kansere karşı mücadele ve tiroid hormonları metabolizmasında görevlidir. Yetişkin kadın ve erkek, günde 1 adet havuç yerse, A vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

C Vitamini: Dokuların bir arada tutunarak vücutta durmasını sağlayan kolajen adı verilen proteinin yapımı için gereklidir. Yetişkinler 1 bardak portakal suyu veya 1 adet orta boy domates tüketirse günlük ihtiyacını karşılamış olur.

K Vitamini: Kanın pıhtılaşmasını sağlar bağırsaklarda yararlı bakterilerin sentezinde görev alır. Yeşil salataya maydanoz, ıspanak ve pazı çiğ doğranıp eklenirse, günlük ihtiyaç alınır.

E Vitamini: Önemli antioksidandır. özelliğidir. Yetersiz E vitamini, kas yorgunluğu ve zayıflaması, sinir sistemi bozukluğu gibi etkilere sebep olur. Günlük yemeklerdeki yağlarda yeterli E vitamini bulunmaktadır.



FOLAT: Günde 1 kase kuru baklagiller yemeği ve salatalara eklenecek 1 kase çiğ ıspanakla günlük ihtiyaç karşılanmış olur.

Niasin (B3 Vitamini): Yetişkinlerde tam buğday unundan 4 dilim ekmek, 3 köfte kadar tavuk eti yenirse, gereksinim karşılanır.

Riboflavin (B2 Vitamini): Günde 3 su bardağı süt ve taze sebzelerle karşılanabilir.

Tiamin (B1 Vitamini): Kahvaltıda 1 kase sütün içine 6 kaşık buğday tanesi içeren tahıl atarak tüketilirse, gerekli oranda alınır.

Demir: Erkekler günde 6 köfte büyüklüğünde et ve 1 kase kuru baklagiller yemeği ile

Kalsiyum: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt ve 1 kibrit kutusu kadar sert peynir ihtiyacı karşılamaktadır.

teşekkürler kardeşim

Okuyan gözlerinize saglik :)

Allah razı olsun kardeşim :)


Şifalı Bitkiler

MollaCami.Com